Pranks 25 jun 2017 Redacteur

Hond ligt op sterven na dood, dan neemt buurman recht in eigen handen

Het breekt altijd ons hart als we iemand zien die mishandeld of verwaarloosd wordt. Niemand zou met iets anders dan liefde en vriendelijkheid behandeld mogen worden, en als een persoon een hulpeloos wezen menselijk of dierlijk harteloos bejegent, doet het ons bloed koken.

Dat is precies wat er gebeurde toen we de foto’s zagen van Rocco, een lieve hond uit Puerto Rico die verwaarloosd en mishandeld werd. De eigenaars van Rocco hadden hem dagenlang zonder water of voedsel buiten vastgeketend. Na maanden van verwaarlozing hing zijn leven aan een zijden draadje.

Toen een buurman de toestand van Rocco zag, wist hij dat hij iets moest doen om hem te redden, dus belde hij de politie. Toen de politie arriveerde en de hond zagen, schoten ze meteen in actie. Ze legden de uitgemergelde hond in hun voertuig en reden hem naar een dierenkliniek.

Gelukkig reageerde Rocco goed op de vloeistoffen en testte hij negatief op schurft en wormen. Als bij wonder bevond hij zich ondanks zijn ondervoeding in relatief goede gezondheid.

“De hond reageert goed op de behandelingen”, zei Iris Quiñones, voorzitter van de dierenwelzijnsgroep OICA (Oficiales Investigadores de Crueldad de Animales). “Hij kreeg vloeistoffen, heeft geen schurft en wormen. Hij is een vechter.”

Het enige wat Rocco nu nodig heeft is de gepaste voeding en verzorging om gewicht bij te komen, om dan eindelijk een normaal en gelukkig leven te kunnen leiden.

De misbruikers van Rocco, de 39-jarige Maria Teresa Gonzalez Escudero en de 29-jarige Carlos Colon Concepcion waren niet thuis toen de politie zich aandiende, maar ze werden snel opgespoord en voor de rechtbank gebracht. Het koppel werd aangeklaagd en veroordeeld voor zware dierenmishandeling.

Colon Concepcion kreeg een boete van 50.000 dollar en Gonzalez werd veroordeeld tot een boete van 25.000 dollar. Als ze de boete niet betalen, moeten ze de gevangenis in. Eindelijk toch een beetje gerechtigheid voor Rocco!

Rocco herstelt goed en verwacht wordt dat hij snel voor adoptie vrijgegeven kan worden. Hopelijk vindt hij snel een familie die hem de liefdevolle zorgen kunnen geven die hij meer dan verdient.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Hond ligt op sterven na dood, dan neemt buurman recht in eigen handen
Sluiten