Pranks 6 aug 2017 Redacteur

Houd jij van slechte films? Goed nieuws: het blijkt een teken van intelligentie te zijn!

film1

Niets fijner dan op een brakke zondagmiddag genieten van een foute film. Ontelbare slechte grappen en een super voorspelbaar einde. Een slechte film? Dat zeker. Wat blijkt? Als je hier van houdt, ben je slimmer dan de gemiddelde mens.

Je hoeft je niet meer te schamen als je van slechte films houdt. Volgens een recent onderzoek van Poetics ben je namelijk slimmer dan degene die geen slechte films kijken.

Adam Sandler GIF - Find & Share on GIPHY

Uit het onderzoek genaamd ‘Enjoying trash films: Underlying features, viewing stances, and experiential response dimensions’ bleek dat een sterke interesse in slechte films gelinkt kan worden aan een boven gemiddelde intelligentie.

Een verklaring hiervoor zou zijn dat de films bekeken worden omdat ze anders zijn dan ‘normale’ en populaire films. Daarnaast geeft het onderzoek ook aan dat mensen met een boven gemiddelde intelligentie gezien kunnen worden als mensen met interesse in cultuur. En juist deze interesse zal ertoe leiden dat ze, naast populaire films, ook slechte films willen zien. De films zijn immers een onderdeel van onze kunst en cultuur.

Interesting GIF - Find & Share on GIPHY

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Houd jij van slechte films? Goed nieuws: het blijkt een teken van intelligentie te zijn!
Sluiten