Images 27 nov 2016 Mark

Hulpprogramma’s van RTL blijken vaak het tegenovergestelde van behulpzaam

De hulpprogramma’s van RTL blijken vaak het tegenovergestelde van behulpzaam….

Er is flinke ophef ontstaan rondom een aantal hulpprogramma’s die door RTL worden uitgezonden. NRC Next publiceerde een artikel naar aanleiding van gesprekken die zij met deelnemers van het programma voerden, en de ervaringen zijn op zijn minst verontrustend te noemen…

Volgens de krant moeten de deelnemers strikt geheime, bindende contracten ondertekenen waarin bijvoorbeeld staat dat de productiemaatschappij “tenminste de totale productiekosten op de deelnemer kan verhalen” als deze besluit te stoppen of zich negatief uitlaat over het programma. De programma’s beloven “de beste fysieke en psychologische” hulp, maar komen deze beloftes erg vaak niet na en de nabehandelingen blijken vaak voor eigen rekening van de deelnemer. Daarnaast wordt de deelnemers vaak extra cosmetische operaties opgedrongen waar ze van tevoren nooit over ingelicht zijn.

Hulpprogramma’s zoals “Een Nieuw Begin” en “Geef Mij Nu Je Angst” staan onder vuur wegens een artikel van NRC Next naar aanleiding van gesprekken met een aantal oud-deelnemers.

De conclusies die NRC trekt zijn behoorlijk verontrusten, zo bestaat de nazorg die de programma’s beloven nauwelijks en tot niet en zijn eventuele (broodnodige) nabehandelingen vaak voor eigen rekening. Zo zit Donnee Gans met een veel te groot kunstgebit en een vervanging kan ze niet betalen. Daarnaast kreeg Esther een borstvergroting aangesmeerd die ze eigenlijk helemaal niet wilde. RTL wilde inhoudelijk niet op de afzonderlijke gevallen ingaan, maar gaven alleen een algemene reactie waarin ze stellen dat de programma’s tientallen mensen helpen en alles uiterst zorgvuldig wordt geregeld. Ze herkennen zich niet in de aantijgingen. Wat denk jij? Laat het ons weten!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Hulpprogramma’s van RTL blijken vaak het tegenovergestelde van behulpzaam
Sluiten