Pranks 13 apr 2018 Redacteur

Hyves is terug dankzij dit bedrijf!

Het begon als een geintje van internetbedrijf GoalGorilla, maar inmiddels is het serieus. Het Enschedese bureau lanceerde deze week een parodie op het sociale netwerk Hyves. De aanmeldingen stromen momenteel binnen!

,,Ons werk is onlinecommunity’s bouwen, dat doen we voor bijvoorbeeld Greenpeace”, legt oprichter Taco Potze van GoalGorilla uit aan het Algemeen Dagblad. ,,Als grapje bouwden we deze week Hyves na. Wij hadden alleen niet verwacht dat het zo storm zou lopen.”

Op de pagina kunnen leden de momenteel al 1200 nieuwe leden groepen aanmaken en berichten delen. Daarop kunnen anderen weer ‘respect’ geven. ,,Er zijn al zo’n 50 groepen, van glitterplaatjes tot kattenfoto’s. Wij denken dat mensen op lokaal niveau behoefte hebben in hun eigen taal met elkaar te praten. Die behoefte is er altijd wel geweest, maar nooit meer vervuld sinds Hyves stopte in 2013. Het hoeft er dan niet eens zo gelikt uit te zien als Facebook.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Hyves is terug dankzij dit bedrijf!
Sluiten