Pranks 11 feb 2017 Redacteur

Indiaas nationaal park schiet jagers neer om neushoorns te beschermen!

Er is één gedachte waar we ons allemaal in kunnen vinden in deze wereld: je pocheert eieren, geen neushoorns.

Ook al kan dat komisch overkomen, het gaat om een serieuze zaak. In het kort: het jagen op neushoorns en olifanten is een grootschalig probleem.

Kaziranga National Park in India heeft daarom de regel ingevoerd dat opzichters de stropers mogen neerschieten ter berscherming van deze prachtige wilde beesten.

Hoewel controversieel, en vrij immoreel, is het behoud van de neushoorns van het park enorm succesvol geweest. Bij het opzetten van het park, een eeuw geleden, had Kaziranga slechts enkele Indiase eenhoornige neushoorns, nu hebben ze 2400, meldt de BBC.

De regel bepaalt dat opzichters de bevoegdheden van de regering hebben gekregen om hun te schieten en te doden waarvan ze vermoeden dat ze misschien wel aan het stropen waren. Dit betekent dat er een mogelijkheid is dat iemand die onschuldig is kan worden geschoten.

“De instructie is wanneer we de stropers en jagers zien, we onze wapens moeten trekken en ze achterna moeten gaan,” vertelt een ranger aan BBC News. “Volledig bij machte om ze te schieten. Als we de stropers of mensen ‘s nachts zien, zijn we genoodzaakt om ze te schieten.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Indiaas nationaal park schiet jagers neer om neushoorns te beschermen!
Sluiten