Pranks 25 jul 2017 Redacteur

Jongen trok beha los van 15-jarig meisje, dit is de reactie van de moeder…

We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om kinderen het verschil tussen goed en fout aan te leren. Onderstaand verhaal is het perfecte voorbeeld van momenten waarop we een duidelijk standpunt in moeten nemen.

Het begint allemaal in een klaslokaal. Een meisje wordt lastiggevallen door een klasgenoot. Op een gegeven moment, probeert de jongen haar bh-bandje los te maken. Dan heeft ze er genoeg van.

Ze slaat de jongen twee keer in het gezicht. De schoolleiding belt de moeder van het meisje op, maar dan krijgt het verhaal een andere wending…

Dit is het verhaal:

(Ik ga naar de school en word begeleid naar het kantoor van het schoolhoofd. Ik zie mijn dochter, de coördinator, een mannelijke docent, het schoolhoofd, een jongen en zijn ouders)

Schoolhoofd: “Mevr. Jansen, wat fijn dat u er EINDELIJK bent!

Ik: “Ja, het is altijd vrij druk op de eerste hulp.”

(Ik zie dat hij zich geneert, maar hij vervolgt met wat er is gebeurd. Ik krijg de indruk dat ze bozer zijn op mijn dochter dan op de jongen.)

Ik: “Oh. En nu wilt u weten of ik aangifte tegen hem ga doen vanwege seksuele intimidatie en tegen de school, omdat jullie hem zijn gang hebben laten gaan?”

(Ze werden allemaal nerveus toen ik de woorden seksuele intimidatie in de mond nam.)

Leraar: “Zo erg was het volgens mij niet.”

Coördinator: “Laten we niet overdrijven.”

(Ik wend me tot mijn dochter om erachter te komen wat er gebeurd is.)

Dochter: “Hij bleef maar aan mijn beha trekken. Ik vroeg of hij wilde stoppen, maar dat deed hij niet, dus vertelde ik het aan dhr. [Leraar]. Hij zei dat ik het moest ‘negeren’. [Jongen] deed het opnieuw en maakte mijn beha los, dus sloeg ik hem. Toen stopte hij.”

(Ik wend me tot de leraar.)

Ik: “U liet hem zijn gang gaan? Waarom heeft u hem niet tegenhouden? Kom eens hier en laat me de voorkant van uw broek aanraken.”

Leraar: “Wat?! Nee!”

Ik: “Vind je dat ongepast? Denk je dat dit leuk is, omdat het in dit geval om kinderen gaat?

Schoolhoofd: “Mevr. Jansen. Met alle respect, uw dochter heeft wel een ander kind in elkaar geslagen.”

Ik: Nee, ze heeft zichzelf verdedigd tegen seksuele intimidatie van een andere leerling. Hoe vaak moest ze toestaan dat hij haar aanraakte?

Ik: “Ik neem haar mee naar huis. U zou het niet toestaan als hij dit bij een personeelslid zou doen, dus waarom u denkt dat hij het wel bij een meisje van 15 mag doen, is voor mij een raadsel. Ik zal dit rapporteren en als jij, (ik wend me tot de jongen) mijn dochter ooit nog aanraakt, laat ik je arresteren voor seksuele intimidatie. Heb je dat begrepen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Jongen trok beha los van 15-jarig meisje, dit is de reactie van de moeder…
Sluiten