Pranks 12 feb 2018 Redacteur

Jongens zijn eigenlijk gemener dan meisjes beweert studie

Een nieuwe studie van de Universiteit van Georgia (UGA) gepubliceerd in het tijdschrift Aggressive Behavior onthult dat als het gaat om gemeen zijn voor je leeftijdsgenoten, het niet meisjes zijn die de school regeren, maar jongens.

Er wordt al lang gespeculeerd door sociale onderzoekers dat jongens fysiek agressiever zijn, terwijl meisjes relationeler agressiever zijn. Om dit in termen van de middelbare school te plaatsen: jongens zullen je eerder in een kluisje stoppen, terwijl meisjes eerder geneigd zijn om een ​​gerucht uit te dragen dat je deodorant niet in de gymles hebt gedragen. Relationeel agressief gedrag is het spul waar Mean Girls van gemaakt is – kwaadaardige geruchten, sociale uitsluiting en afwijzing – en het blijkt dat jongens er ook best goed in zijn.

Toen onderzoekers een groep jongens en meisjes van de middelbare school tot de middelbare school volgden, ontdekten ze dat jongens op elk niveau vaker dan meisjes aan zogenaamd relationeel agressief gedrag deden. De jongens waren ook fysiek agressiever dan de meisjes, wat leidt tot een interessante kanttekening: de studie lijkt wetenschappelijk te hebben bewezen wat velen hebben beweerd waar te zijn – middelbare school is niet leuk. De UGA-studie toont aan dat de hoogste niveaus van fysieke en relationele agressie aanwezig zijn in studenten van de zesde tot en met achtste klas, waarbij alle niveaus van agressie gedurende de middelbare school afnemen voordat ze een laag niveau bereiken tijdens het laatste jaar. Kortom, agressief gedrag is het slechtst op de middelbare school, maar het wordt beter.

Pamela Orpinas, hoogleraar gezondheidsbevordering en gedrag aan het College of Public Health van de UGA, leidde de studie en analyseerde gegevens verzameld van 620 studenten willekeurig geselecteerd uit zes schooldistricten in Noordoost-Georgië. Deelnemers aan de studie voltooiden jaarlijkse enquêtes, waardoor de UGA-onderzoekers ze konden identificeren en groeperen in verschillende trajecten voor relationele agressie en victimisatie toen ze van Grade Six naar 12 gingen en de studenten vertrouwden op zelfrapportage van zowel fysiek als relationeel agressief gedrag en slachtofferschap.

“Over het algemeen vonden we dat relationele agressie een veel voorkomend gedrag is”, zegt Orpinas, die in een interview met TIME opmerkt dat voor het grootste deel kinderen op de middelbare school en middelbare school niet bijzonder agressief zijn, zelfs als ze opmerkingen kunnen maken. over een klasgenoot op een gegeven moment. “Bijna alle ondervraagde studenten, 96%, hadden in de loop van de zevenjarige studie een gerucht gepleegd of een nare opmerking gemaakt over iemand.” Uit haar onderzoek bleek dat een meerderheid (54%) van de studenten waarschijnlijk niet zou zijn daders van relationeel agressief gedrag en slechts 6,5% waren gerangschikt “hoog” als waarschijnlijke daders. Onder die studenten die dader waren van geweld, bleek uit de studie dat jongens eerder matige daders waren (jongens 55%, meisjes 45%) en hoge daders (jongens 66,7%, meisjes 33,3%) van relationeel agressief gedrag.

Toch heeft het onderzoek zijn beperkingen: het is gebaseerd op een relatief kleine steekproefomvang van studenten van Georgische scholen, in plaats van te kijken naar een nationaal representatief monster. Orpinas merkt op dat er tot nu toe weinig onderzoek is gedaan naar gemene jongens, maar hoopt het fenomeen in de toekomst nader te bekijken. Voor nu, met de ‘gemene meisjes’-mythe verdreven, beveelt ze jongens aan om deel te nemen aan dezelfde school-gebaseerde programma’s die traditioneel werden gebruikt om te voorkomen dat meisjes gemeen tegen elkaar zijn. En misschien moet dat Mean Girls-vervolg Mean Boys worden genoemd, wat zo leuk zou zijn.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Jongens zijn eigenlijk gemener dan meisjes beweert studie
Sluiten