Pranks 26 jul 2017 Redacteur

Kampleiding vergeet jongeren na dropping omdat ze laveloos in hun tent liggen…

Ophef in Wallonië. Het Luikse Magnée zou leden zijn vergeten op te pikken na een dropping. De leden, die op kamp waren in Fauvillers in de provincie Luxemburg, zouden zijn achtergelaten en meer dan 25 kilometer alleen hebben moeten wandelen. Daar zou de leiding hen opwachten, maar die was er niet.

Een buurtbewoner hielp de leden en bracht ze terug. Daar aangetroffen vond zij, genaamd Stephanie, de leiding van het kamp voor pampes in tentjes en met liters lege flesjes bier om hen heen. “Ik ben blij dat er niets is gebeurd”, zei ze.

bier

Stéphanie belde ook naar één van de ouders van de kinderen, die nog minderjarig zijn. De vader van een veertienjarig meisje contacteerde vervolgens de jeugdvereniging. “Zij relativeerden het voorval”, vertelde de vader aan RTL-info.

Hij was namelijk niet zo blij toen hij al die lege blikken bier zag.”Ik begrijp dat de leiders ‘s avonds en ‘s nachts wat bier willen drinken, maar drie bakken voor maar vier monitoren, dat is wel heel veel.”

Ook de weg die de jongeren moesten afleggen was niet echt prettig.”Het was een verlaten weg in de Ardennen waar iedereen meer dan negentig kilometer per uur rijdt. Ik ben blij dat er niets is gebeurd.”

De leiding van de jongeren die dus laveloos waren relativeerden het voorval enigszins: “Er werden zeventien pintjes gedronken en er waren in totaal een tiental volwassenen aanwezig”, aldus de federatie. Er is volgens hen dan ook geen sprake van een alcoholprobleem.”

Tja… De jeugd van tegenwoordig!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Kampleiding vergeet jongeren na dropping omdat ze laveloos in hun tent liggen…
Sluiten