Images 18 sep 2016 Mark

Kankerpatiënt krijgt de all-clear na gloednieuwe stamcelbehandeling

man2

Een kankerpatiënt die nog maar één jaar te leven had, heeft alle verwachtingen overtroffen en is nu geheel kanker-vrij.

Kye Eastwood was gediagnosticeerd met de Ziekte van Hodgkin in 2012 en was verteld dat de tumor in zijn borst gestopt was met reageren op de behandeling. En erger nog, dat er uitzaaiingen waren.

Kye’s familie bleef sterk in hun missie om hem te helpen. Een missie die hen naar Houston, Texas, bracht, na het lezen over een gloednieuwe stamceltherapie.

Gretig om een verandering teweeg te brengen, had Kye’s familie een fondensenwerving opgestart. Uiteindelijk bracht dit ruim €35,000 op.

man3

Kye’s zus Rebecca doneerde stamcellen zodat Kye een zogenaamde T-cel transplantatie kon ondergaan. Na verschillende herhalingsbezoeken, kreeg hij te horen dat hij de ziekte had verslagen.

Afgelopen dinsdag vlogen Kye en zijn moeder terug voor een afspraak. Amanda zei: “Kye en ik waren in een winkelcentrum en ik moest naar het toilet. Toen ik eruit kwam, bleef Kye zeggen dat we moesten gaan. Hij wilde me het niet vertellen in het midden van het winkelcentrum voor het geval dat ik zo schreeuwen of huilen.”

“Toen we terug in de auto waren, zei hij dat hij me iets te vertellen had en dat ik niet ontdaan moest raken. Ik dacht meteen aan het ergste omdat het al even geleden was sinds de laatste scan.”

“I begon te huilen en kon niet meer stoppen. Zelfs nu raak ik vol tranen als ik eraan denk – ik kan het gewoon niet geloven.”

“Kye had een enorme glimlach op zijn gezicht en voelde zich opgeluchter dan ooit. Hij FaceTimede zijn vader, broers, zussen en grootouders.”

Het was donderdag wanneer ze de magische “all-clear” te horen kregen.

“Godzijdank voor het werk en het geld dat de VS heeft gestopt in kankerbehandelingen”, zei Amanda. “Ik ben op het moment de gelukkigste moeder in de wereld.”

Top nieuws, Kye!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Kankerpatiënt krijgt de all-clear na gloednieuwe stamcelbehandeling
Sluiten