Keek je vroeger The Nanny? Zo ziet de cast er nu uit!

Redacteur 23 sep 2017 Pranks

Keek jij ook altijd naar The Nanny?

‘Mister Sheffieeeeld!’ Na al die jaren horen wij de stem van kinderjuf Fran Fine nog nagalmen. De Amerikaanse comedyserie The Nanny was in de jaren ’90 mateloos populair en ook nu worden herhalingen nog altijd goed bekeken. De serie werd uitgezonden tussen 1993 en 1999, met als prachtig hoogtepunt het huwelijk tussen Fran en Maxwell, iets waar de kijkers al jarenlang op zaten te wachten.

Als klap op de vuurpijl werden zelfs aartsvijanden Niles de Butler en Maxwells zakenpartner C.C Babcock een stelletje.

Fran Drescher, die de rol van de nanny met verve vervulde, speelde na het eindigen van de serie in een aantal B-films en series, maar wist de roem van haar glansrol nooit meer te evenaren. De inmiddels 57-jarige Drescher zet zich tegenwoordig vooral in voor gezondheid van vrouwen en speelt zo nu en dan in een musical.

Charles Schaugnessy is inmiddels 60 jaar oud en een vrolijke grijsaard. Na zijn rol als de strenge maar zachtaardige Maxwell Sheffield had hij een aantal gastrollen in hitseries als Law & Order, The Mentalist en Days Of Our Lives. In 2007 verkreeg hij de titel baron Shaughnessy in het Verenigd Koninkrijk en heeft twee dochters met zijn vrouw Susan.

Daniel Davis speelde de rol van butler, chauffeur en professioneel grapjas Niles. Voor zijn roem als Niles speelde Davis de rol van professor Moriarty in Star Trek en ook na The Nanny heeft hij niet bepaald stilgezeten. Hij bouwde een zeer succesvolle theatercarrière op en speelde in 2006 zijn laatste filmrol in The Prestige.

Lauren Lane vervulde de rol van C.C Babcock, de zakenpartner van Maxwell op wie ze stiekem hopeloos verliefd was. Lauren bleef uit de spotlights na het einde van de serie. Ze geeft les op een universiteit als dramadocente.

Nicholle Tom schitterde als oudste dochter Maggie Sheffield, die met de hulp van Fran van muurbloempje uitgroeit tot zelfverzekerde jongedame. Tom kreeg wat rollen in tv-series en verleende haar stem aan de animatiefilms Supergirl.

Benjamin Salisbury speelde middelste kind en enige zoon Brighton Sheffield. Na The Nanny heeft Salisbury niet veel meer uitgevoerd op showbizzgebied. Hij had een gastrol in Numb3rs en was te zien in een commercial voor Domino’s Pizza. Hij studeerde af in televisiejournalistiek en is getrouwd sinds 2006.

Madeline Zima speelde jongste dochter Grace Sheffield, een gecompliceerd meisje dat regelmatig in therapie zat voor allerlei kwalen. De noemenswaardige rollen van de 29-jarige Madeline zijn Mia in Californication en Gretchen Berg in Heroes.

Renée Taylor was onvergetelijk als Sylvia Fine, de extreem luidruchtige en bemoeizuchtige moeder van Fran. De voormalige Mrs. Fine heeft één zoon en was te horen in Ice Age: The Meltdown.

Ann Morgan Guilbert speelde oma Yetta Rosenberg en was later te zien in Happily Divorced en in Modern Family. Haar dochter Haillie Todd speelde de moeder van Lizzie in Lizzie McGuire.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Keek je vroeger The Nanny? Zo ziet de cast er nu uit!
Sluiten