Nieuws 27 aug 2018 HFMN

Politie ontdekt gigantische drugstunnel in verlaten KFC

Gekke shit aantreffen in restaurants als KFC gebeurt nog wel eens. Maar normaal gesproken komt dat in de vorm van eten en niet in de vorm van een drugstunnel. Normaal gesproken…

Gigantische drugstunnel in verlaten KFC

De politie van San Luis (Arizona, Amerika) heeft een bizarre ontdekking gedaan. In een verlaten KFC werd namelijk een flinke tunnel aangetroffen. Eindpunt van de tunnel? Een woonhuis in Mexico! Kans is klein dat het onderdeel is van de Chicken & Mexico weken van de fastfoodketen.

Eigenaar Ivan Lopez verscheen eerder dit jaar op de radar van Homeland Security. Na het vinden van drugs als cocaïne en heroïne, werd Lopez opgepakt. Hierdoor kreeg Homeland toestemming om zijn huis, en de oude KFC die hij gekocht had, te doorzoeken. En dat is waar het verhaal pas echt boeiend werd!

KFC, Drugstunnel, Mexico, Amerika, KFC

De politie trof een drugstunnel aan die breed en hoog genoeg was om er gemakkelijk doorheen te kunnen lopen. De tunnel liep onder de Mexicaanse en Amerikaanse grens door. Scott Brown, de agent die de leiding had, maakt zich grote zorgen om de vondst. Het betekent namelijk dat drugsdealers veel meer in durven te zetten voor hun handel. De tunnel heeft namelijk veel tijd en minstens honderden duizenden dollars gekost.

Lopez is de Sjaak

Eigenaar Ivan Lopez kocht in april dit jaar het verlaten pand op en Homeland weet niet zeker of de tunnel er destijds al zat. Wel werd hij regelmatig gezien met opvallende pakketjes bij het gebouw. Lopez zit inmiddels vast en zou, volgens Homeland, zomaar met het Mexicaanse kartel in verbinding kunnen staan. Die zit daar dus nog wel even.

KFC, Drugstunnel, Mexico, Amerika, KFC

Maar wie denkt dat dit uniek is, heeft het mis! In de afgelopen 18 jaar zijn meer dan 200 tunnels gevonden onder de Amerikaanse en Mexicaanse grens. Daarvan werd in 2016 de langste gevonden. Deze liep van Otau Mesa (Californië) tot Tijuana (Mexico) en was meer dan een halve kilometer lang.

Reageer op artikel:
Politie ontdekt gigantische drugstunnel in verlaten KFC
Sluiten