Pranks 30 jun 2017 Redacteur

Kind raakt gewond door Spinner in zijn gezicht, ouders LET OP!

Ze zijn ondertussen overal te vinden, de Spinners. Zowat alle kinderen hebben er minstens een en de trend verovert de hele wereld. Eigenlijk werd het speelgoed uitgevonden om drukke kinderen met een overvloed aan energie of concentratieproblemen te helpen hun uitbarstingen te controleren. Maar het ding werd zo populair dat je als ouder maar beter naar de speelgoedwinkel rent om er een aan te schaffen, voor je kind vreemde gedachten krijgt. Voor vele volwassenen, leerkrachten incluis, is het ding een ware nachtmerrie!

John Harris uit Flowood, Mississippi (VS), was ook verheugd dat zijn zoontje eindelijk zo ’n Spinner in handen had. Zijn kind kon zijn geluk niet op en was weer mee met de mode. Samen spelen ze uren met het speeltuig en onderzoeken ze wat ze er allemaal mee kunnen aanvangen. Ze zochten video’s op het internet die spectaculaire trucs toonden. In een van die video’s werd ook uitgelegd hoe je een Spinner kan laten draaien met behulp van een luchtdrukpomp. Daarmee gaat het ding nog veel sneller draaien dan met de hand mogelijk is.

Dat moesten ze natuurlijk eens uitproberen. Zoontje keek toe terwijl pappie het ding liet draaien met zijn luchtpomp. Maar dan loopt het mis. De Spinner kan de wenteling niet aan en spat uit mekaar. De losgekomen onderdelen vliegen door de lucht en Johns zoon wordt in het gezicht getroffen.

Het kind loopt een diepe wonde in de bovenlip op en John spoedt zich met hem naar het dichtst bijzijnde hospitaal. Daar krijgt de jongen dertig draadjes door zijn lip om de wonde te dichten, 27 aan de buitenkant en drie aan de binnenkant van de bovenlip.

“We hebben veel geluk gehad. De Spinner had ook in zijn ogen terecht kunnen komen,” schrijft de ontzette ouder op Facebook bij de foto’s van zijn zoon. “Het had veel erger kunnen aflopen!

De foto’s laten niets aan de verbeelding over. John wil met zijn publicatie ouders waarschuwen over de gevaren van het populaire speelgoed. Het is belangrijk te begrijpen dat Spinners een indrukwekkende kracht ontwikkelen tijdens het draaien. De gewichtjes aan de buitenkant kunnen heel wat schade toebrengen als ze op de verkeerde plaats terecht komen. Hou daarom in het achterhoofd dat Spinners alleen manueel mogen worden gebruikt. Wie onvoorzichtig met het speelgoed omgaat, kan daarmee een groot gevaar veroorzaken.

John is lang niet de enige met dramatische ervaringen in verband met Spinners. Je bent als ouder verwittigd!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Kind raakt gewond door Spinner in zijn gezicht, ouders LET OP!
Sluiten