Kippenvelmomenten bij de begrafenis van deze leraar…

Redacteur 28 apr 2017 Pranks

Dawson Tamatea was een van de meest populaire leerkrachten van de Palmerston North School in Wellington, Nieuw-Zeeland. Hij gaf sport en wiskunde gedurende 30 jaar lang, en drukte voor altijd zijn stempel op de school.

Toen hij overleed, liet hij een grote leegte achter in de gemeenschap en levens van de studenten. Maar omdat hij zo een bijzondere onderwijzer was, wilden de leerlingen iets speciaals doen op zijn begrafenis: ze beslisten om een “Haka” te doen, een traditionele dans van de Nieuw-Zeelandse inheemse bevolking, de Maori.

Deze dans werd gedanst om vijanden af te schrikken. De school was slechts een halve dag geopend, zodat alle leerlingen en leerkrachten op de begrafenis aanwezig zouden kunnen zijn en hun Haka zouden kunnen uitvoeren. Dit optreden moet je echt gezien hebben:

De school schreef: “Deze hele school die een Haka uitvoert tijdens de begrafenis van Mr. Tamatea. Dit was een zeer emotionele en krachtige daad. We zijn extreem trots op de prestatie van onze jongens en we weten dat Mr. Tamatea dat ook zou geweest zijn.” Dit optreden toont aan hoe zeer deze studenten hun leerkracht bewonderden. Het toont ook aan hoeveel invloed slechts een enkele persoon op een gemeenschap kan hebben zonder rijk of beroemd te zijn. De echo van zijn naam zal voor altijd in de gangen van zijn school weerklinken. Voeg je stem aan die echo toe en geef je eigen Haka groet door dit verhaal te DELEN met iedereen die je kent!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Kippenvelmomenten bij de begrafenis van deze leraar…
Sluiten