Pranks 3 jul 2017 Redacteur

Kledingbedrijf wilde geen advertentie met jongen met Down, toen deed zijn moeder dit!

Een liefhebbende moeder stuurde foto’s van haar zoon naar het kledingbedrijf voor kinderen Oshkosh B’gosh, ze hoopte dat ze hem zouden gebruiken in hun advertenties. Maar het kledingbedrijf was niet geïnteresseerd om hem te gebruiken als model, want hij heeft het syndroom van Down.

Meagan Nash woont in de Amerikaanse staat Georgia met haar familie. Aangezien het kledingbedrijf OshKosh B’gosh onlangs nieuwe modellen zocht voor hun reclamecampagnes, selecteerde Meagan foto’s van haar 15-maanden oude zoon Asher die ze naar hun opstuurde.

Het modellenbureau had specifieke eisen voor de nieuwe kindmodellen; de kinderen moesten een bepaalde lengte, haarkleur en oogkleur hebben. Kleine Asher voldeed aan alle eisen. Maar nadat Meagan de foto’s had verzonden naar het modellenbureau, hoorde ze nooit meer iets van ze terug.

Daarom nam Meagan direct contact op met het kledingbedrijf in de hoop dat ze informatie kon krijgen over de reden waarom ze nooit meer iets van ze had vernomen.

Maar ze was geschokt door wat een vertegenwoordiger van het bedrijf haar vertelde. Want ze waren niet geïnteresseerd om Asher te gebruiken in hun aankomende reclamecampagne, omdat ze nooit “modellen met speciale behoeften” zouden gebruiken.

“Hebben ze er echt nooit aan gedacht om een kind te gebruiken met speciale behoeften?’, vroeg de moeder boos.

Meagan was zowel boos en gefrustreerd toen ze te horen kreeg dat het kledingbedrijf het zich nooit zou kunnen voorstellen om een model met speciale behoeften te gebruiken.

Ze kon natuurlijk begrijpen dat alle kinderen de kans moesten krijgen om een model te worden. Maar om haar zoon die mogelijkheid niet te gunnen omdat hij alleen maar een extra chromosoom heeft? Het was gewoon te veel voor Meagan!

Meagan wilde het bedrijf laten zien hoeveel Asher voor hen betekent zou kunnen hebben in een reclamecampagne, en besloot om actie te ondernemen.

Ze koos ervoor om foto’s van haar zoon Asher in de Facebook-groep ‘Kids met het syndroom van Down‘ te delen.

Fotograaf Crystal Barbees heeft een foto gemaakt van de super vrolijke Asher in een blauw denim shirt en vlinderdas, en dat was een groot succes!

De moeder schreef er ook iets bij met een kleine knipoog naar het kledingbedrijf, “Laten we het verschil maken en deel dit bericht, zodat ze Asher zien! Deze mooie jongen is klaar om de wereld te laten zien wat schoonheid is!”.

De foto van Asher is al meer dan 200.000 keer gedeeld.

“We hopen dat Oshkosh hun houding verandert en Asher een mogelijkheid geeft om mee te mogen doen met de promotiecampagne”, schrijft Meagan, en ze benadrukt dat het modellenbureau en niet het kledingbedrijf haar zoon had afgewezen.

Reageer op artikel:
Kledingbedrijf wilde geen advertentie met jongen met Down, toen deed zijn moeder dit!
Sluiten