Pranks 20 mei 2017 Redacteur

Koning Willem-Alexander klust af en toe bij als piloot!

Koning Willem-Alexander vliegt al 21 jaar – zo’n twee keer per maand als (co)piloot bij KLM Cityhopper, die een groot deel van de Europese vluchten van moedermaatschappij KLM voor haar rekening neemt. Passagiers hebben overigens geen idee dat de vorst in de cockpit zit.

“Soms herkennen de passagiers mijn stem bij mededelingen tijdens de vlucht, maar het voordeel is dat ik altijd kan zeggen dat ik namens de captain en de bemanning de passagiers van harte welkom heet”, laat de koning weten in de Telegraaf. Voor 11 september was het overigens gebruikelijk dat de deur van de cockpit openstond en daardoor namen passagiers wel eens een kijkje. “Dan vonden mensen het verbazingwekkend dat ik daar zat.”

Gisteren nam Willem-Alexander voor het laatst plaats in de cockpit van de KLM Cityhopper, want hij is momenteel in opleiding om met een Boeing 737 te kunnen vliegen. Koning Willem-Alexander zal daarna ook commerciële vluchten met dit type toestel gaan uitvoeren.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Koning Willem-Alexander klust af en toe bij als piloot!
Sluiten