Pranks 27 mei 2017 Redacteur

Laatste wens van zieke patiënt in ziekenhuis is een sigaretje… De verpleger helpt mee!

Het enige wat de stervende man wilde was een glas koude witte wijn, een sigaret en genieten van de zonsondergang. Voor velen van ons zijn deze dagelijkse genotmomenten vanzelfsprekend, maar voor de 75-jarige Carsten Hansen was het zijn laatste wens.

Hansen werd begin april in een ziekenhuis in Denemarken opgenomen met een gescheurde aorta-aneurysma. Een ingreep voor het verhelpen van deze aandoening duurt vaak lang en is erg gecompliceerd. In veel gevallen zal de patiënt na de ingreep enkele dagen in het ziekenhuis moeten aansterken.

Helaas was Hansen te ziek en kwetsbaar voor de operatie, maar vanwege een inwendige bloeding die door het aneurysma veroorzaakt werd, zou hij zonder de operatie hoogstwaarschijnlijk niet langer dan enkele uren te leven hebben. Terwijl hij in de ziekenhuiskamer lag, met nog enkele uren te leven, vertelde Hansen aan zijn verpleegkundigen dat hij tijdens zijn laatste uren graag wilde genieten van een glas koude witte wijn, een sigaret en de zonsondergang.

Het lukte de verpleegkundigen om de witte wijn te regelen en de kamer van Hansen bevond zich gelukkig op een verdieping met toegang tot een balkon. De sigaret bleek echter een probleem te zijn. Er gold in het ziekenhuis een rookverbod om de gezondheid en het welzijn van patiënten te waarborgen. Hansen’s verpleegkundige, Rikki Kvist, besloot de betreffende regel echter overboord te gooien.

man

Hansen werd naar het balkon gebracht. Hij kreeg een glas koude witte wijn, zijn sigaret werd voor hem aangestoken en samen met zijn familie kon hij genieten van een mooie zonsondergang.

“Het zag er knus en ontspannen uit,” vertelde Kvist aan The Telegraph. “Natuurlijk waren zijn familieleden ook verdrietig, omdat hij op sterven lag, maar het was knus en er werden grapjes gemaakt.”

De verpleegkundigen deelden hun ervaring op Facebook, en ontvingen veel lof en bewondering voor hun daad.

“Precies zoals het moet. Had ik dit maar voor mijn vader kunnen doen. Ik heb respect voor het feit dat het personeel menselijk heeft gehandeld,” schreef een Facebook gebruiker.

“Dit is niet slechts een ziekenhuis, maar een plek waar mensen kunnen dromen, zelfs wanneer het leven hen geen nieuwe kansen meer te bieden heeft”, zei een ander.

“In deze tijden waar menselijkheid soms ver te zoeken is, geven berichten zoals deze hoop. Ik wens de familie van dhr. Hansen het allerbeste in deze moeilijke tijd, ” zei een derde gebruiker.

Hansen heeft van zijn laatste wens genoten en overleed op 28 april.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Laatste wens van zieke patiënt in ziekenhuis is een sigaretje… De verpleger helpt mee!
Sluiten