Pranks 24 jan 2018 Redacteur

Legendarisch zwanenkoppel met 29 jongen herenigd…

Verhaal hoor! Een zwaan vloog 6 weken terug met gebroken hart naar Engeland, maar gisteren heeft hij zijn partner (moeder van 29 zwanenjongen) weer teruggevonden.

Tijdens een lange vlucht waren de twee elkaar uit het oog verloren, maar gister kwam de vermoeide moeder alsnog thuis. Ze zwommen direct naar elkaar toe. Dierenexperts volgen het paar al jaren en dus waren ze de afgelopen dagen erg bezorgd.

Zwanenexpert Julia Newth is verheugd: “Gedurende de negentien jaar dat deze twee samen leefden, hebben ze maar liefst 29 jonkies ter wereld gebracht en laten opgroeien.”

“De zwanenjongen leren tijdens die lange reis de complete route door hun ouders te volgen en vaak zien we nieuwe generaties van dezelfde familie op ons zwanenmeer in Glousterchire”, aldus Newth. “Er zijn niet veel gezinnen waar loyaliteit en liefde zo wordt tentoongespreid als bij deze zwanen. We hopen dat ze nog vaak terugkomen.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Legendarisch zwanenkoppel met 29 jongen herenigd…
Sluiten