Pranks 18 feb 2018 Redacteur

Leger wordt ingezet om stropers tegen te gaan in Malawi

Terwijl mensen proberen het doden van onschuldige dieren te stoppen, zijn er onderweg enkele kleine overwinningen geweest, maar dat is alles wat ze zullen zijn totdat alle stroperij is geëlimineerd.

Ondanks dit trieste feit is de wil om er een einde aan te maken niet minder geworden. Het gevecht heeft echter een grote duw gekregen, terwijl Britse soldaten zich hebben aangesloten.

Volgens de BBC worden er nieuwe troepen ingezet in Afrika, waar ze rangers trainen op het gebied van tracking, infanterie, bushcraft en informatie-analyse.

HANDOUT: The undated photo, provided by the Pilanesberg Wildlife Trust on 03 November 2017, shows a killed and partially disjointed rhinoceros in the Pilanesberg national park about two hours by car North of Johannesburg, South Africa. Poachers in South Africa killed a pregnant rhinoceros and her about two-year-old calf. (ATTENTION EDITORS: FOR EDITORIAL USE ONLY IN CONNECTION WITH CURRENT REPORTING; MANDATORY CREDIT) Photo: Perry Dell/Pilanesberg Wildlife Trust/dpa

De contra-stroperige training zal plaatsvinden in twee wildlife parken in Malawi, en dit betekent dat 120 rangers door soldaten worden begeleid, meldt de BBC.

Minister van Defensie Gavin Williamson maakte het nieuws bekend en bestempelde het stropen als “wreed”. Hij voegde er ook aan toe dat de Britse strijdkrachten “hun steentje bijdragen om een einde te maken aan deze ziekmakende en illegale industrie”.

Hij zei toen: “Door training en mentoring aan de parkwachters te bieden, zullen ze een bekwaam netwerk vormen om ervoor te zorgen dat de kostbare soorten van de wereld hier zijn voor de volgende generaties”, voegde hij eraan toe.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Leger wordt ingezet om stropers tegen te gaan in Malawi
Sluiten