Images 25 jan 2017 Mark

Lief! 66-jarige Klaas start een zoektocht naar “die lieve vrouw uit de Lidl”

Klaas Rozema (66 jaar) kwam een half jaar geleden een vrouw tegen, in het koekpad bij de Lidl in Oosterwolde. Een half jaar geleden spraken ze, tussen de koekjes en de muffins, maar Klaas krijgt haar niet uit zijn gedachten.

Dus, een advertentie in het huis-aan-huisblad de Woudklank: ‘Welke lieve vrouw uit Bovensmilde heb ik ontmoet en gesproken bij de Lidl in Oosterwolde toen je op je knieën lag bij de lekkere muffins? Bel je mij voor een bakje koffie? Was getekend, met telefoonnummers, Klaas.’ De vrouw van Klaas werd 15 jaar geleden door een hersenbloeding, ze waren 45 jaar samen. Een paar maanden geleden is ze naar een tehuis gegaan, Klaas kon de zorg alleen niet meer aan. ,,Ik heb haar al die tijd verzorgd, maar een paar maanden geleden is ze naar een tehuis gegaan. Het kon niet anders meer, ik zoek haar daar elke dag op.’’ Al jaren zegt ze tegen Klaas dat hij een nieuwe liefde moet zoeken, maar dat wilde hij niet toen ze nog thuis woonde. Nu zijn vrouw weg is, voelt hij zich ontzettend alleen.

“We hebben altijd een eigen zaak gehad, alles samen gedaan. Nooit heb ik een kennissenkring opgebouwd, onze kinderen zijn druk met andere zaken. En nu zij in het tehuis zit voel ik me enorm alleen. De muren komen niet alleen op me af, ze zeggen ook niets terug.’’

Daarom is het gesprek met die ene vrouw (54 jaar, blond haar, paardenstaart, Bovensmilde) ook zo blijven hangen. Ze vertelde dat ze gescheiden is en ook Klaas deed zijn verhaal. “Het gesprek was fijn, heel fijn. ,,En toen vergat ik haar naam en nummer te vragen. Zo stom.” Hij gaat nog vaak naar de Lidl om te zien of ze daar boodschappen doet, of naar de Jumbo, want misschien komt ze daar vaker. Klaas wil graag leuke dingen doen, winkelen, ergens samen naartoe. Eén ding wil Klaas wel duidelijk maken: “het gaat niet om de neukerij.’’Zijn advertentie werd dit weekend grootschalig gedeeld op sociale media, Klaas kreeg al vele reacties. Behalve het ene telefoontje waar hij naar smacht. Van die leuke vrouw uit het koekpad bij de Lidl. Deel dit bericht en help Klaas de liefde vinden!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Lief! 66-jarige Klaas start een zoektocht naar “die lieve vrouw uit de Lidl”
Sluiten