Nieuws 24 jul 2018 HFMN

Pas op! Vrijdag gaan we hartstikke dood tijdens de maansverduistering

Komende vrijdag staat ons een zogeheten ‘Blood Moon’ te wachten. Supervet om naar te kijken, maar volgens doemdenkers gaan we tijdens deze maansverduistering gewoon hartstikke dood.

Maansverduistering betekent het einde

Binnen vijf dagen verandert de maan in een grote oranje bol die de wereld zal verlichten. Komende vrijdag hebben we namelijk te maken met een flinke maansverduistering. Sterker nog: de langste van de eeuw! Maar waar de meeste mensen dit vooral een bijzonder moment vinden om de oogballen uit den kop te kijken, zijn er mensen die er minder enthousiast over zijn. Doemdenkers hebben namelijk sterk het idee dat dit het einde van de wereld betekend.

John Hagee en Mark Blitz zijn twee van die doemdenkers. Volgens de twee hebben we te maken met een tretade, wat een reeks aan vier maansverduisteringen is. Een verwijzing die uit het boek van Joël gehaald wordt.

‘De zon zal veranderen in duisternis en de maan in bloed wanneer de grote en vreslijke dag des Heeren komt.’

Komende vrijdag is het zover, dus is het einde aangebroken. Geniet nog even van het mooie weer, want volgende week ben je er niet meer!

Hip Hop Smile GIF - Find & Share on GIPHY

Gewoon een leipe maan

Voor de mensen die wel alles netje op een rij hebben: komende vrijdag kunnen we gewoon keihard genieten van een leipe maan. De maansverduistering zal een uur en 43 minuten duren. Dat is de langste verduistering die we in deze eeuw hebben gehad. Dus dat wordt gewoon volle bak genieten van een gekke lucht en een hele rode maan.

Blood Moon GIF - Find & Share on GIPHY

CHECK OOK: 16 redenen waarom het strand superkut is

Reageer op artikel:
Pas op! Vrijdag gaan we hartstikke dood tijdens de maansverduistering
Sluiten