Pranks 9 mei 2017 Redacteur

Man aait zoals gewoonlijk zijn hond, maar dan ontdekt hij dit…

Bella, een chocoladekleurige wijfjeslabrador, en Robert Kugler, de marineveteraan uit Nebraska, VS, zijn onafscheidelijke vrienden. Robert nam Bella jaren geleden als pup in huis. Op een dag in mei, 2015, zag hij dat er met Bellas voorste linkerbeen iets scheef liep. Hij bracht haar naar de dokter en kreeg vreselijk nieuws: Bella had botkanker.

De dierenarts maakte zich geen illusies. Robert kon kiezen tussen het spuitje of een onmiddellijke amputatie. Robert kiest voor de amputatie en na de operatie wordt Bella als drievoeter wakker. Toen volgde nog meer slecht nieuws. De kanker had Bellas longen bereikt. De dokter gaf de hond een levensverwachting van drie tot zes maanden. Opnieuw nam Robert een moeilijke beslissing. Hij pakte zijn koffers in en vertrok op een lange reis. Hij ging met Bella op ‘roadtrip’ doorheen de VS zodat de hond ten volste van haar laatste dagen kon genieten. “Ik had geen zin om op een dag thuis te komen en Bella dood aan te treffen,” verklaarde Robert.

Ze zijn ondertussen al door Chicago, Key West, Nashville en Savannah gereisd en zijn nog steeds onderweg. Het gaat al 14 maanden goed met Bella en ze geniet met volle teugen van het avontuur met haar baasje. Ze is dol op reizen in de auto en zwemt in het water elke keer ze daartoe de kans krijgt.

De twee overnachten elke nacht in de auto of blijven bij vrienden of familie ‘couchsurfen’. Er zijn vele mensen die ze graag zien komen. Robert maakt namelijk een reportage over de reis op Facebook en ze hebben ontzettend veel volgers die alles met vertedering gadeslaan. Het paar wordt overal uitgenodigd om te overnachten en krijgen vaak een hart onder de riem. “Geef niet op, we volgen je,” horen ze steeds.

Robert verloor de voorbije jaren ook twee zussen en ziet daarom deze reis ook als een kuur voor zichzelf. “Als je mensen ziet overlijden nog voor ze de dingen hebben gedaan waarvan ze heel hun leven hadden gedroomd, dan verandert dat je uitzicht op het leven. Ik heb het gevoel dat deze reis precies is wat ik te doen had in mijn leven.” De twee onafscheidelijke vrienden zitten momenteel in Florida en trekken daarna door naar het Nationale Parken van Yellowstone en Yosemite.

En Bella? “Ze stelt het tegenwoordig ontzettend goed,” zegt Robert trots. Zelfs al overschaduwt Bellas ziekte de reis, ze kan kon volop genieten aan de zij van haar geliefde vriendje. Kan iemand zich een mooiere levensavond voorstellen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Man aait zoals gewoonlijk zijn hond, maar dan ontdekt hij dit…
Sluiten