Nieuws 27 jul 2018 HFMN

Man zet eigen dood in scene om familie te bestelen

Een man uit Thailand heeft zijn bloedeigen familie bestolen. Zonder enig schuldgevoel zette hij zijn eigen dood in scene en ging er vervolgens met het geld voor de begrafenis vandoor.

Dood, thailand, thaise man, bedriegen

Eigen dood in scene

Zondag 15 juli waren vrienden en familie in shock toen ze hoorde dat Tachawit J overleden bleek te zijn. Zijn vrouw, die in het complot zat, zette foto’s van het dode lichaam op Facebook. Met de tekst ‘laatste foto voor ik z’n Facebook deactiveer’ werd het bericht online gezet. Aangezien Tachawit hartstikke gezond was, waren vrienden en familie vooral benieuwd naar de doodsoorzaak. Zijn vrouw reageerde met een kort en simpel antwoord: kanker en astma.

De vuile streek moet echter nog beginnen. Tachawit’s vrouw belde zijn moeder op met het bericht dat er geen geld genoeg was voor een begrafenis. Zodoende maakte de moeder omgerekend 600 euro over naar de zogenaamde weduwe. En toen werd het contact verbroken. De volgende dag zou het lichaam aan moeten komen bij het huis van Tachawit’s moeder, maar het lichaam kwam er nooit. Toen een neef van de crimineel belde om te vragen waar het lichaam bleef, nam zijn overleden neef de telefoon op. Betrapt!

Bedriegen voor een paar centen

De familie van Tachawit moest de begrafenis uiteraard afzeggen en dat kostte ze al snel, omgerekend, 1800 euro. Dat de man en zijn vrouw volgens de familie ‘naar de hel mogen’ snappen we zonder twijfel. Je moeder in rouw laten zitten voor 600 euro. Hoe triest kan je zijn…

Al het contact met de twee is verbroken en het duo is nergens meer te vinden. Ook niet meer op Facebook. Al staat het bericht nog steeds op de pagina van Tachawit met een aangepaste tekst. ‘Sorry dat ik zo ben.’

Reageer op artikel:
Man zet eigen dood in scene om familie te bestelen
Sluiten