Pranks 15 apr 2018 Redacteur

Man verliest beide benen en vingers na hondenbeet…

Een man uit Manchester verloor zijn beide benen en alle vingers op een van zijn handen nadat een kleine snee die hij opliep tijdens het spelen met zijn hond werd geïnfecteerd.

Jaco Nel was aan het rommelen met zijn hond, Harvey, toen de hond hem beet en hem een ​​snee gaf.

In die tijd dacht hij er niets van en waste hij kort daarna zijn handen, maar toen begon hij enkele weken later verontrustende symptomen te ontwikkelen.

Hij was besmet met bacteriën van het spit van zijn hond en ontwikkelde uiteindelijk sepsis, wat ertoe leidde dat hij zijn benen en vingers verloor.

Hij zei: “Het was mijn eigen hond, we hadden een beetje ruig gespeeld en hij beet in mijn hand.Het was klein, ik maakte het schoon en vergat het.

“Het is nooit lokaal geïnfecteerd of iets dergelijks.”

Jaco bleef zijn werk als psychiater voortzetten, maar enkele weken later kreeg hij griepachtige symptomen en moest hij naar zijn bed terugkeren.

Hij vervolgde: “Ik begon het warm en koud te voelen. Ik huiverde en kon toch niet warm worden.

“Mijn hele lichaam deed pijn, ik dacht dat het de griep was, dus ging ik naar bed, sms’te mijn partner en zei dat ik griep had en naar bed ging.

“De volgende dag was ik erg ziek en verward, ik kon het werk niet bellen en toen begon mijn secretaresse zich zorgen te maken.

“Ik herinner me zelfs niet dat de telefoon rinkelde. Toen mijn partner Michael na het werk thuiskwam, kon ik niet meer opstaan, mijn handen werkten niet goed en ik worstelde om te spreken.

“Dat is toen hij de ambulance belde en ik werd naar het ziekenhuis gebracht.”

Toen de ambulance arriveerde, zagen ze dat Jaco bedekt was met rode vlekken – een belangrijke indicator van sepsis. Ze haastten hem naar het ziekenhuis en gaven hem onmiddellijk een antibioticakuur.

Hij was op zo’n slechte manier dat hij instortte en in een geïnduceerde coma in het ziekenhuis terechtkwam. Het bleek dat hij in een septische shock was terechtgekomen, die ongeveer 20% overlevingskans heeft.

Zijn nieren begonnen te falen en hij ontwikkelde gangreen. Zijn benen begonnen ook zwart te worden.

Hij voegde eraan toe: “Ik lag daar in het ziekenhuis te kijken naar mijn zwarte, gangreene benen en vingers. Neerkijkend wist ik dat ik alles zou verliezen. Ik kon zien dat het weefsel dood was.

“Ook al hadden de artsen het uitgespeeld, ik wist hoe ernstig het was.”

Enkele maanden later liet hij zijn benen en vingers geamputeerd. Hij moest ook gezichtsreconstructie ondergaan als gevolg van het gangreen.

Hij woont nog steeds zelfstandig en heeft opnieuw leren lopen op zijn prothetische benen. Hij worstelt echter nog steeds om zijn gezichtsvervormingen te verwerken.

Hij zei: “Ik ben zeer terughoudend om uit te gaan omdat ik zo zelfbewust ben,

“Hoewel het mij er niet volledig van heeft weerhouden om zelfstandig te leven, heeft het mijn vertrouwen geschaad.

“Het moeilijkste is dat ik accepteer dat ik nu misvormd ben en dat ik er niets aan kan doen.”

Harvey de hond bleek gevaarlijke bacteriën in zijn mond te hebben. Dit betekende dat hij helaas moest worden neergezet.

“Het was erg triest, maar we waren bezorgd over de hond die iemand anders infecteerde,

“Gelukkig was hij een oudere hond en kwam hij aan het einde van zijn leven.

“Er waren tijden dat ik heel boos was en ik gaf hem de schuld, maar het was nog steeds erg triest voor ons. De bacterie had gewoon pech.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Man verliest beide benen en vingers na hondenbeet…
Sluiten