Pranks 27 mei 2018 Redacteur

Man wandelt zonder leiband met pitbull als deze plots achter een schreeuwend kind aan rent. Dan ontdekt hij de vreselijke reden…

Nog al te veel mensen denken dat pitbulls agressieve en gevaarlijke honden zijn. Maar het omgekeerde is eerder waar dan niet. De meeste eigenaars van dit ras zullen je vertellen dat ze lief, loyaal en erg beschermend zijn jegens familie en vrienden. Maar de pitbull van deze kerel bewees dat ze er ook niet voor terugdeinzen om vreemden in nood te helpen, vooral dan kinderen en het verhaal van Stacie Rae English is daar geen uitzondering op.

Ze postte het verhaal van een indrukwekkende redding door de hond van haar broer Hurley op Facebook waar het ondertussen al meer dan 50.000 keer leuk werd gevonden.

De broer van Stacie liet zijn hond Hurley ’s avonds uit in de wijk en dat zonder leiband zodat hij de natuur rond hem zou kunnen verkennen.

Plotseling hoorde de man een kind schreeuwen. Vooraleer de broer van Stacie kon reageren, rende Hurley naar het gillende kind toe.

Stacie was zo onder de indruk over wat er toen gebeurde dat ze er een Facebookpost aan wijdde:

“Mijn broer liet zijn pitbull labrador mix Hurley omstreeks 22 u uit in onze wijk. Hij gaat zo laat wandelen zodat hij zijn leiband kan uitdoen en hij de omgeving kan verkennen. Ze hoorden een jong kind schreeuwen en voor mijn broer het wist, rende Hurley naar het geschreeuw toe.

Met mijn broer kort achter hem, zag hij hoe Hurley een koperhoofdslang bij de jongen wegtrok en in het rond slingerde en ontdekte later dat hij de slang gedood had. De kleine jongen rende zo snel naar de auto van zijn moeder en die reed vervolgens zo snel weg dat mijn broer niet meer informatie over de jongen kon achterhalen. (We veronderstellen dat hij misschien gebeten werd en dat de moeder daarom zo snel mogelijk naar het ziekenhuis wilde). Mijn broer belde de lokale dierenbescherming en de politie van Highland Village om de omgeving te controleren.”

Stacie vertelt verder: “Ze vroegen om naar Hurley te kijken om te zien of hij gebeten werd. Tot grote verrassing van mijn broer, bloedde hij, had hij een gezwollen nek en stond er schuim op zijn mond. Daarop vonden ze twee bijtwonden in zijn bovenlip. Shelby haastte zich naar het Denton Animal Emergency Hospital waar Hurley de nacht doorbracht om te controleren of hij geen bloedklonters aanmaakte.”

“Shelby en Hurley kwamen deze ochtend terug thuis. Godzijdank. Hurley stelt het veel beter deze ochtend en het lijkt beter te gaan met zijn gezwollen gezicht en nek”, schreef Stacie nog.

De zus eindigde haar post: “Later bleek dat de kleine jongen op een nest koperhoofdslangen was gestoten en hopelijk voorkwam Hurley dat hij gebeten werd, of toch tenminste verschillende beten kon vermijden. We proberen nog altijd te achterhalen wie de jongen is en willen weten of hij het goed maakt. Dit is onze heldhaftige pitbull. Ik zou dit verhaal willen delen met iedereen die vooroordelen heeft over dit ras.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Man wandelt zonder leiband met pitbull als deze plots achter een schreeuwend kind aan rent. Dan ontdekt hij de vreselijke reden…
Sluiten