Pranks 11 feb 2018 Redacteur

Mannen en vrouwen hebben verschillende verwachtingen voor seks, aldus studie

Onderzoek van Confi, een digitale health startup opgericht aan de Harvard Business School, laat zien dat 45% van de mannen van universiteitsjaren penetrerende seks verwacht als ze iemand na een feestje mee naar huis nemen, terwijl slechts 31% van de vrouwen hetzelfde verwacht. Het onderzoek, uitgevoerd onder 1200 mensen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar op universiteitscampussen in de Verenigde Staten, toont aan dat er “een aanzienlijke kloof is in wat collegiale mannen en vrouwen verwachten dat er seksueel gebeurt”, wat volgens het onderzoek zou kunnen leiden tot ongewenste of niet-bewuste seks.

Uit de studie bleek dat er naast deze verschillen in verwachtingen, sommige potentieel schadelijke ideeën rond seks in het algemeen zijn. Ongeveer 60% van de mannen en 49% van de vrouwen zei dat ze ten minste één vriend hebben die naar een feest is gegaan “vastbesloten om seks te hebben, ongeacht wie de partner zou zijn.” En bijna een kwart van de mannen was het eens met de stelling dat ‘vrouwen meestal moeten worden overtuigd om seks te hebben’, terwijl slechts 11% van de vrouwen het daarmee eens was. Bovendien zei 28% van de mannen dat “veel” seksuele aanvallen gewoon gevallen zijn waarin vrouwen spijt hebben van seks na het feit. Het is ook belangrijk om op te merken dat dit onderzoek zich alleen richt op seksuele ontmoetingen tussen mannen en vrouwen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Mannen en vrouwen hebben verschillende verwachtingen voor seks, aldus studie
Sluiten