Pranks 5 feb 2018 Redacteur

Mannen met volle baarden zijn een verzekering voor een lange relatie

Mannen met een volle baard worden beschouwd als aantrekkelijker voor langdurige relaties, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Evolutionary Biology.

Mannen met stoppels daarentegen worden gezien als een betere weddenschap bij vrouwen die op zoek zijn naar een kortdurende zwendel.

Onderzoekers aan de Universiteit van Queensland in Australië hebben 8.520 vrouwen gevraagd naar een aantal foto’s van mannen te kijken en ratings te geven voor fysieke aantrekkelijkheid.

De afbeeldingen werden gemanipuleerd zodat de mannen het volledige gamma van gezichtshaar-lengte liepen, van een gladgeschoren tot een volle baard. Functies zoals jukbeenderen en kaaklijnen werden ook gemanipuleerd om hun uiterlijk meer of minder mannelijk te maken.

Deelnemers aan de studie beoordeelden vrouwelijke gezichten als minder aantrekkelijk dan niet-gemanipuleerde gezichten wanneer beiden schoon geschoren waren. Gezichten met extreem mannelijke of extreem vrouwelijke trekken werden als de minst aantrekkelijke beoordeeld.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Mannen met volle baarden zijn een verzekering voor een lange relatie
Sluiten