Nieuws 15 aug 2018 Jokertje

Opvallend: mannen vinden ogen belangrijker dan borsten

Willen mannen het liefst rondborstige dames het hof maken? Het antwoord luidt: nee. Mannen vallen bij vrouwen vooral voor de ogen, pas daarna voor de borsten en billen. Daarnaast verkiest de man tegenwoordig een intelligente vrouw boven een seksueel aantrekkelijke vrouw. 

Onderzoek

Bovenstaande conclusie blijkt uit een onderzoek in opdracht van Volkskrant Magazine. Zij vroegen naar de mening van mannen over de schoonheid van vrouwen. Ruim 3.500 mannen deden eraan mee; het merendeel van de respondenten is in Nederland geboren (95 procent) en hoogopgeleid (73 procent volgde hbo of wo); in leeftijd variëren ze van 18 tot 85 jaar. Het onderzoek, bestaande uit een onlinevragenlijst, is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht.

Clichébeeld

De uitkomsten van dit eerste grootschalige onderzoek naar het uiterlijk, bevestigen menig clichébeeld over de smaak van mannen. Zo willen de meeste mannen graag een jonge(re) vrouw als partner. Toch zien we ook wat tegenstrijdigheden: gemiddeld vindt 69 procent hoge hakken overbodig en bedankt ruim 57 procent voor sexy lingerie.

Hoe zit dat bij jullie? Klopt het? Liever mooie ogen, dan mooie borsten? En, is sexy lingerie niet belangrijk? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
Opvallend: mannen vinden ogen belangrijker dan borsten
Sluiten