Pranks 16 dec 2017 Redacteur

‘Mannengriep’ is echt, vrouwen! Wen er maar aan!

Het zou eindelijk tijd kunnen zijn om eenvoudig toe te geven dat mannen inderdaad het zwakkere geslacht zijn.

Tenminste, zo lijkt het met betrekking tot het immuunsysteem van mannen. Er is steeds meer bewijs dat suggereert dat de zogenaamde “mannelijke griep” – de observatie dan dat mannen de neiging hebben om meer te klagen als ze ziek zijn – een legitiem fenomeen is. En ten minste één medisch onderzoeker schrijft een zware dosis bankligging, televisiekijken en low-key comfort voor aan de mannen in je leven die snuffelen, meldt Business Insider.

Dr. Kyle Sue, een medisch professor aan de Memorial University in Newfoundland, Canada, raakte voor het eerst geïnspireerd om de legitimiteit van de man-griep na zijn eigen ervaringen te onderzoeken, ervan beschuldigd te veel te reageren telkens wanneer hij griepachtige symptomen opliep.

Het fenomeen lijkt zeker waar te zijn voor muizen. Sue’s onderzoek bracht verschillende studies aan het licht over muizen die een neiging toonden voor vrouwelijke muizen om een ​​sterker immuunsysteem te hebben dan hun mannelijke tegenhangers, en een paar van deze studies waren in staat om dit fenomeen te koppelen aan mannelijke en vrouwelijke hormonale verschillen – evenwicht tussen testosteron en oestrogeenspiegels – die ook bij de mens aanwezig zijn.

Dit leidde Sue naar een Stanford-studie uit 2013 die niet alleen aantoonde dat antilichamen van vrouwen sneller reageren op een injectie van het griepvirus dan antilichamen bij mannen, maar dat de responstijd van een manantilichaam direct verband hield met zijn testosteronniveaus. Hoe hoger het testosteron, hoe langzamer en zwakker de immuunrespons.

Samen met de muizenstudies lijkt er ruimschoots bewijs te zijn dat testosteron hier de voornaamste boosdoener is als een immuunonderdrukker. Dus, hoe mannelijker de man, hoe meer kans hij heeft om ziek te worden.

“Mannen overdrijven misschien niet de symptomen, maar hebben zwakkere immuunresponsen op virale respiratoire virussen, leidend tot grotere morbiditeit en mortaliteit dan gezien bij vrouwen,” legde Sue uit.

Dus de mannen in je leven kunnen inderdaad watjes zijn. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat ze mogelijk ook te maken hebben met inferieure immuunsystemen. Misschien verdienen ze eigenlijk wat speelruimte als het gaat om hun activiteitsniveau als ze ziek zijn. In feite is dat precies wat Sue (enigszins schertsend) voorschrijft aan de zieke mannen in je leven:

“Misschien is het nu tijd voor mannenvriendelijke ruimtes, uitgerust met enorme televisies en verstelbare stoelen, waar mannen kunnen herstellen van de slopende effecten van de griep van de mens in veiligheid en comfort.”

Het gezeur echter. Misschien kan dat wat toning gebruiken, jongens.

De studie werd gepubliceerd in het British Medical Journal.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
‘Mannengriep’ is echt, vrouwen! Wen er maar aan!
Sluiten