Images 19 aug 2015 Mark

Meisje met huidaandoening schaamt zich nergens voor

1

Dit is de 19-jarige Ciera Swaringen. Ze is geboren met een bijzonder zeldzame huidaandoening, een van die voorkomt in slechts 1 op de 500.000 geboorten.

2

De dokters vertelden haar dat deze ‘birthmarks’ geen gezondheidsrisico met zich meebrachten, maar dat ze niet medisch verwijderd konden worden.

3

Het betekende wel dat ze van jongs af aan te maken kreeg met pesterijen…

4

Vooral jonge jongens deden heel vervelend, ze zeiden dingen als: “You look like you’re dirty, take a wash.”

4

Als klein meisje kon ze zulke pesterijen niet goed hebben, maar nu ze ouder is doet het haar eigenlijk niets meer: “Over time I’ve learnt to brush off negative comments and remember that most people stare and say cruel things because they’re not used to seeing someone with my condition.”

Ze is vooral haar familie heel dankbaar voor het vergroten van haar zelfvertrouwen: “I remember when I started school my mum told me that my birthmarks were angel kisses – and that really stuck with me.”

5

Op de middelbare school heeft ze er zelfs onderzoek naar gedaan, om er zo meer over te weten te komen: “I’m hoping I will be able to attend a Nevus Outreach conference, so I can meet other people with my condition.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Meisje met huidaandoening schaamt zich nergens voor
Sluiten