Images 21 jan 2017 Mark

Meisje van 11 jaar om het leven gekomen, nadat pesters een brandbom door de deur van haar woning hadden gegooid

In Amersfoort is een meisje van 11 jaar om het leven gekomen, nadat pesters een brandbom door de deur van haar woning hadden gegooid. De familie van Lindsey Nga (11) bleek al langer doelwit te zijn van pesterijen.

vuur

Afgelopen weekend was het zo ver. Iemand gooide vuurwerk door de voordeur naar binnen. Een zeer gevaarlijke plek bleek het achteraf. De trap naar de eerste verdieping vat meteen vlam en sloot de enige vluchtweg in de woning af. Twee dochters die boven lagen te slapen, konden geen kant meer op. De oudste dochter Linda werd op tijd wakker en lukte het in blinde paniek via het achterraam en een uitbouw uit huis te vluchten. Maar de jongste dochter Lindsey (11) had niets in de gaten. Ze lag rustig te slapen, wanneer een van de buurjongens wanhopig het meisje probeerde te redden. Hij moest zijn heldhaftige poging staken. Er was al te veel rook.

Het meisje werd levend verbrand en kwam later in het ziekenhuis om het leven. Wie achter de pesterijen zit, is voor buurtbewoners een groot raadsel. Maar dat de familie al langer last heeft van iemand, is voor sommigen wel duidelijk.

In april vorig jaar werd de blauwe Citroën Saxo van moeder Cindy in brand gestoken. Het vuur kon worden geblust voordat de auto helemaal uitbrandde. In november was het weer raak toen haar hele auto onder de zwarte verf was gespoten. Buurtbewoners zaten vol met vragen. Wie doet zoiets verschrikkelijks? De politie is een groot onderzoek gestart.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Meisje van 11 jaar om het leven gekomen, nadat pesters een brandbom door de deur van haar woning hadden gegooid
Sluiten