Pranks 2 apr 2018 Redacteur

Mensen die in september zijn geboren zijn het slimst

Uit onderzoek is gebleken dat baby’s die in september zijn geboren, eigenlijk veel slimmer zijn dan alle anderen. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, heeft het allemaal te maken met het schooljaar, dat normaal begint in september en eindigt in augustus.

De studie, gepubliceerd in het National Bureau of Economic Research, beweert dat een van de oudere in de jaargroep kinderen daadwerkelijk een voordeel op school oplevert.

Onderzoekers kwamen tot deze conclusie na te hebben gekeken naar de cognitieve ontwikkeling van meer dan 1,2 miljoen openbare schoolstudenten in Florida, tussen 6 en 15 jaar oud. In de studie werden kinderen gebruikt die allemaal in verschillende maanden waren geboren om de bevindingen te bereiken.

Kinderen geboren in september (de oudste) bleken een hogere jaarlijkse score te hebben dan diegene die geboren zijn in augustus (de jongste).

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Mensen die in september zijn geboren zijn het slimst
Sluiten