Mensen met blauwe ogen schijnen toch echt slimmer te zijn

Redacteur 28 jan 2018 Pranks

Heb jij blauwe ogen? Good for you, want mensen met blauwe ogen schijnen helemaal fantastisch te zijn!

blauw

Volgens Amerikaans onderzoek zijn mensen met blauwe ogen namelijk slimmer dan mensen met een andere oogkleur. Ze hebben over het algemeen een hoger IQ en hebben gek genoeg sneller een talent voor strategisch denken. Hoe dat kan weet niemand, maar test na test blijft uitwijzen dat blauwogige mensen beter strategisch kunnen denken dan anderen.

Omdat blauwe ogen het minst vaak voorkomen in de wereld, zijn ze juist erg gewild. Wat zeldzaam is, wordt vaak gezien als ‘mooi’ of ‘bewonderenswaardig’. Al since forever worden er vooral blauwe kleurlenzen verkocht. Veel mensen vinden blauwe ogen dan ook erg aantrekkelijk.
Dit zeldzaam-en-dus-mooier-principe geldt overigens niet in Nederland. Hier komen blauwe ogen juist heel veel voor en zijn ze in de meerderheid. Ook in Duitsland, Engeland, Scandinavische landen en sommige gebieden in het oostblok heeft de meerderheid van de mensen blauwe ogen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Mensen met blauwe ogen schijnen toch echt slimmer te zijn
Sluiten