Pranks 9 jan 2018 Redacteur

Mensen starten actie tegen sluiting van Brownies en Downies in Rotterdam

Het gaat Nieuwerkerker Redouan Malki (21) aan het hart dat Brownies & DownieS in Rotterdam, waar mensen met het syndroom van Down werken, de deuren moeten sluiten binnenkort.

Nu schrijft hij BN’ers en zamelt hij handtekeningen in. Hij kwam bij toeval ooit bij het lunchcafé: “Ik had honger en liep erlangs. Het concept leek me wel leuk, daarom ben ik naar binnen gegaan. Het bleek een goede beslissing”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Zijn ervaring was heel goed. Het personeel was lief, professioneel en het eten was heel goed. Zijn teleurstelling was dan ook groot toen hij erachter kwam dat het moest sluiten. Er schijnt te weinig aanloop te zijn. Dus is sluiting het gevolg.

Dat wil hij niet laten gebeuren. “Want er is niet echt veel werk voor mensen met een beperking. Zelf zullen ze niet zo snel in opstand komen, daarom doe ik het.” Hij heeft al een brief geschreven aan de Rotterdamse burgemeester Ähmed Aboutaleb in de hoop dat de gemeente financieel kan bijspringen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Mensen starten actie tegen sluiting van Brownies en Downies in Rotterdam
Sluiten