Model verloor rechterbeen dankzij gebruik tampons

Mark 28 jun 2015 Images

Lauren Wasser, 24 jaar, had het leven aardig voor elkaar. Ze was 1.80 meter lang, blond haar, blauwe ogen en een basketbal-beurs voor college. Daarbij had ze een aardige modellencarrière lopen en maakte langzaamaan naam in Los Angeles.

2

Op een dag voelde ze zich echter niet zo lekker en ging, zoals altijd, naar de apotheek waar ze haar tampons haalde. Van het merk Kotex Natural Balance. Diezelfde dag ging ze ook nog naar een feestje van een vriendin, maar aldaar voelde ze zich dusdanig beroerd dat ze besloot huiswaarts te keren.

3

Eenmaal thuis besloot ze gelijk in bed te duiken en het nare gevoel van zich af te slapen. De volgende dag werd ze echter wakker met hetzelfde slechte gevoel en haar moeder was ontzettend ongerust geworden. Ze had bijna 42 graden koorts en ging zodoende direct naar het ziekenhuis.

Aldaar zei de dokter dat ze 10 minuten verwijderd was van de dood. Blijkbaar had ze een zware hartaanval gehad (in haar slaap, waarschijnlijk). De dokter vroeg of ze een tampon vroeg en deze werd na het verwijderen ervan direct naar het laboratorium gestuurd.

Daar bleek dat Lauren positief was getest voor TSS (toxic shock syndrome); een combinatie van bacteriële infecties die erg veel schade kan aanrichten. Lauren werd direct in een kunstmatige coma gehouden, terwijl de dokters zich beraden wat te doen.

Uiteindelijk werd besloten haar rechterbeen te amputeren, omdat dat de enige manier zou zijn om te overleven.

1

Het eerste wat Lauren’s moeder deed was een gigantische rechtszaak beginnen tegen Kimberly-Clark Corporation, de distributeur en ontwikkelaar van de tampons.

Na de operatie voelde Lauren zich ellendig: ‘I wanted to kill myself when I got home…I was this girl—and then all of a sudden I don’t have a leg, I’m in a wheelchair, I have half a foot, I can’t even walk to the bathroom. I’m in a bed, I can’t move, and I felt like those four walls were my prison.’ Dankzij haar 14-jarige broertje, die ze niet in de steek kon laten, krabbelde ze langzaam weer overeind.

4

Momenteel is de rechtszaak nog steeds bezig en Lauren aan de beterende hand. Ze is zelfs nog vol vertrouwen ooit weer te basketballen: “if you have game, you have game forever.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Model verloor rechterbeen dankzij gebruik tampons
Sluiten