Pranks 28 jun 2017 Redacteur

Multimiljonair leent 5000 euro bij de bank en geeft zijn Rolls-Royce als onderpand… Maar waarom?

Er komt een man bij een bank in Amsterdam, hij wil 5000 euro lenen. Hij verteld de bankier dat hij op zakenreis wilt naar Dubai voor twee weken en daarvoor een lening wilt aanvragen van 5000 euro. De bankier wil hier best mee akkoord gaan maar verlangd wel naar iets wat hem zekerheid geeft dat de 5000 euro wel terug betaald wordt. De man overhandigd de papieren en auto sleutels van zijn gloednieuwe Rolls Royce die buiten de deur staat geparkeerd.

De bankier overlegt het met zijn manager controleren alle papieren en de Rolls Royce schijnt inderdaad van de man te zijn. De bankier besluit de Rolls Royce aan te nemen als onderpand in ruil tegen de 5000 euro lening. De bankier en de manager moesten erom lachen dat de man zijn Rolls Royce van meer dan 500.000 euro als onderpand gaf om 5000 euro te kunnen lenen.

Een werknemer van de bank neemt de Rolls Royce mee naar de garage van de bank en laat het daar staan voor twee weken. Twee weken later komt de man weer terug en betaald de bankier de 5000 euro die hij geleend had inclusief de rente dat zo ongeveer 15 euro was.

De bankier zegt tegen de man: ”Het is mij een genoegen om zaken met u gedaan te hebben, alleen waren wij echter wel heel erg in de war”. ”Toen u weg was hebben wij gekeken naar uw bankaccount en kwamen erachter dat u een multi-miljonair bent, waarom zou u 5000 euro willen lenen?”

De man zegt lachend: ”Waar kan je tegenwoordig in Amsterdam je auto kwijt voor twee weken, voor maar 15 euro en heb ik garantie dat er niks met mijn auto gebeurd?”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Multimiljonair leent 5000 euro bij de bank en geeft zijn Rolls-Royce als onderpand… Maar waarom?
Sluiten