NASA betaalt je 18.000 euro, als je 70 dagen in bed blijft liggen…

NASA is op zoek naar vrijwilligers om deel te nemen aan de ‘bedrust studies’. Hierbij moeten deelnemers 70 dagen in bed liggen en ontvangen ze 18.000 euro.

Als je wordt toegelaten mag je de hele dag boeken lezen, Skypen, spelletjes spelen of wat dan ook, zolang je maar in bed blijft. Voor 1200 euro per week…

bed

Om de gezondheid en veiligheid van astronauten te waarborgen moeten er tests worden gedaan. Astronauten in de ruimte zijn namelijk ‘gewichtloos’ en voelen geen druk op de spieren. Oftewel: alsof je de hele dag in bed ligt.

Het doel van de studie is als volgt:
1 ) Inzicht in hoe de veranderende fysiologie in de ruimte invloed heeft op de
missies;
2 ) Inzicht in de gevolgen van iemands fysiologische toestand voor hun vermogen om te presteren in
specifieke taken;
3 ) Het voorbereiden van tegenmaatregelen om eventuele bijzondere fysiologische omstandigheden te bestrijden.

nasa

Het experiment bestaat uiteraard uit twee groepen. De uitoefende en niet-uitoefende groep. De eerste groep wordt met speciale apparatuur onderworpen aan lichamelijke oefeningen, terwijl de tweede groep echt alleen hoeft te liggen.

Het geheel duurt zo’n 100 dagen. Het eerste kwart van deze dagen mag je nog je bed uit komen om een beetje te bewegen of sporten. Daarna moet je 70 dagen liggen.

Zou jij dit de moeite waard vinden?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
NASA betaalt je 18.000 euro, als je 70 dagen in bed blijft liggen…
Sluiten