Natuurlijk blonde vrouwen zijn slimmer dan brunettes en roodharigen

Redacteur 4 feb 2018 Pranks

Blonden zijn misschien ‘bombshells’ die meer plezier hebben, maar ze zijn ook bezoedeld met de reputatie dom te zijn.

Het hebben van een ‘blond moment’ is zelfs een uitdrukking geworden die gebruikt wordt als iemand een fout maakt.

Nu is uit een studie gebleken dat dit stereotype niet alleen onnauwkeurig is, maar het tegenovergestelde kan ook waar zijn.

Onderzoekers vonden vrouwen die zeiden dat hun natuurlijke haarkleur blond was met een gemiddelde IQ-score binnen 3 punten van brunettes en die met rood of zwart haar.

De gegevens voor de studie kwamen uit het National Longitudinal Survey of Youth 1979 (NLSY79) – een nationale enquête onder mensen van 14 tot 21 jaar oud toen ze voor het eerst in 1979 werden geïnterviewd.

In 1980 namen deelnemers aan de NLSY79 de strijdtest voor gewapende strijdkrachten, of AFQT, die door het Pentagon wordt gebruikt om de intelligentie van alle rekruten te bepalen.

De algemene AFQT-score is gebaseerd op woordkennis, alineabegrip, wiskundekennis en rekenkundig redeneren.

In 1985 werd aan alle deelnemers gevraagd: ‘Wat is je natuurlijke haarkleur?’

Om elke bias in de IQ-testen veroorzaakt door etnische en raciale verschillen te elimineren, liet Jay Zagorsky van de Ohio State University alle Afro-Amerikanen en Iberiërs af van de analyse, waardoor de steekproefomvang terugliep naar 10.878 witte vrouwen.

De bevindingen toonden aan dat blonde witte vrouwen een gemiddeld IQ van 103,2 hadden, vergeleken met 102,7 voor mensen met bruin haar, 101,2 voor mensen met rood haar en 100,5 voor mensen met zwart haar.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Natuurlijk blonde vrouwen zijn slimmer dan brunettes en roodharigen
Sluiten