Nieuws 20 aug 2018 Jokertje

Slecht nieuws: Netflix introduceert advertenties tussen afleveringen

Een van de grote voordelen aan Netflix ten opzichte van reguliere televisie: GEEN VERSCHRIKKELIJKE RECLAMES. Nu is er heel slecht nieuws voor Netflix-liefhebbers en professionele bingewatchers: Netflix is momenteel aan het testen met advertenties.

Bye bye bingen

Een kleine troost: het is gelukkig niet René Froger met z’n multivocale gelal voor Eyewish of een andere oerslechte reclame waar je spontaan van begint te janken. In het begin zal de streamingdienst alleen trailers en aankondigingen van nieuwe Netflix Originals tonen tussen de afleveringen door. Hoe dan ook: IRRITANT. Bingewatchen is dus écht verleden tijd.

Test in Nederland

Op dit moment wordt, voor zover we weten, alleen nog getest op accounts in de Verenigde Staten. Of het om een blijvende functie gaat is nog niet duidelijk, maar de reacties zijn in ieder geval niet positief. Het idee van Netflix is dat je betaalt voor content, niet voor advertenties. Ook klagen gebruikers dat de nieuwe reclametrailers meestal niet relevant zijn. Het zou vooral gaan om de promotie van nieuwe Netflix Originals in plaats van aanraders op basis van persoonlijke voorkeuren.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Netflix introduceert advertenties tussen afleveringen
Sluiten