Images 28 mei 2017 Mark

Nieuwe lokale wet zorgt ervoor dat ouders van pesters een grote boete moeten betalen. Steun jij dit?

pesten1

De tijd is gekomen dat we eindelijk eens begonnen met het probleem van pesten aan te pakken. Wat lang werd beschouwd als een natuurlijk onderdeel van het opgroeien is een nationale discussie over hoe we veilige plaatsen en verzorgende omgevingen voor onze kinderen kunnen creëren.

Realiserende dat het gedrag van kinderen iets is wat ze leren door het observeren van volwassenen, en dit kan worden geleid door middel van de juiste maatregelen, heeft de stad Shawano in de Amerikaanse staat Wisconsin een interessant plan naar voren gebracht om pestkoppen te stoppen. Dit is hun idee:

Ouders van minderjarigen die worden beschuldigd van deze acties zullen een waarschuwing en een proeftermijn van negentig dagen krijgen waarbinnen het gedrag van hun kind moet veranderen. Als ze dat niet doen, zullen de ouders een boete van ruim €350 krijgen voor de eerste overtreding, en €650 voor elke herhaling!

Het idee is dat pesten thuis begint en het dus moet worden aangepakt door de ouders zelf.

De wet is van toepassing op elk kind op grond van de leeftijd van 18 jaar en is bedoeld om een aantal soorten intimidatie te bereiken, van het stelen van lunch aan cyberpesten. Steun je dit? Ja of nee?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Nieuwe lokale wet zorgt ervoor dat ouders van pesters een grote boete moeten betalen. Steun jij dit?
Sluiten