Pranks 13 feb 2018 Redacteur

Nieuwe studie vindt dat alcoholschade aan hersenen groter is dan bij wiet

Omdat wiet in sommige Amerikaanse staten gedecriminaliseerd en zelfs gelegaliseerd wordt, is uit een nieuwe studie gebleken dat het nergens in de buurt zo schadelijk is als alcohol.

De universiteit van Colorado Boulder ontdekte dat drank de grijze en witte stof van je hersenen beïnvloedt, terwijl marihuana dat niet doet, zelfs na jarenlang gebruik.

Grijze materie bevat de cellichamen en synapsen van je geest, terwijl witte materie gemaakt is van axonen die grijze materie met elkaar verbinden.

Studie auteur Professor Kent Hutchison zei: “Terwijl marihuana ook enkele negatieve gevolgen kan hebben, is het zeker niet in de buurt van de negatieve gevolgen van alcohol.”

Meer dan 850 mensen tussen 18 en 35 jaar oud, samen met 439 tieners tussen de 14 en 18 jaar oud, werden meegenomen in het onderzoek. Hun gebruik van alcohol en cannabis gedurende 30 dagen werd gecontroleerd en na voltooiing hadden ze een MRI-scan van hun hersenen.

Een ding is echter dat, hoewel alcohol niet geweldig voor je is, dat niet betekent dat je meteen een pint van vrijdagavond moet vervangen door een joint te verlichten en op je favoriete deuntjes te gooien.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Nieuwe studie vindt dat alcoholschade aan hersenen groter is dan bij wiet
Sluiten