Pranks 26 jul 2017 Redacteur

Noorse vrouw draagt bikini op strand mét stomazak eronder, dat vindt niet iedereen leuk

Het is een jaar geleden dat de 25-jarige Lotte Grønbekk Elli een stoma kreeg. Onlangs ging ze voor het eerst naar het strand en besloot gewoon een bikini te dragen met zichtbare stomazak eronder.

Een aantal strandgasten was hier niet blij mee, terwijl ze met haar familie in de Noorse stad Hønefoss was:

“Ik besloot eindelijk weer een bikini aan te trekken sinds ik een stoma heb. Ik was afgevallen en voelde me zo gelukkig. Ik wilde dus naar buiten in mijn bikini,” schreef Lotte in haar blog. Maar toen zei een badgast dit:

“Het is walgelijk dat anderen naar jouw ontlasting moeten kijken”.

Lotte vond het ongemakkelijk en snapte tegelijkertijd deze mensen helemaal niet. Ze besloot een blog te schrijven en haar ervaringen te delen:

“Het komt waarschijnlijk door onwetendheid. Het komt niet vaak voor dat jongeren een stoma hebben en al helemaal niet dat het zichtbaar gedragen wordt, zei hoofdarts Thomas Hegglund. “Maar het is belangrijk om taboe onderwerpen bespreekbaar te maken.”

“Ik denk dat veel mensen gewoon nieuwsgierig zijn. Het is dus fijn als mensen opstaan en laten zien hoe het is om met een stoma te leven. Dat is wat ik probeer te bereiken,” voegde Lotte eraan toe.

Nadat haar verhaal viraal ging, ontving Lotte gelukkig ook een hoop aanmoedigende en positieve reacties via mail.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Noorse vrouw draagt bikini op strand mét stomazak eronder, dat vindt niet iedereen leuk
Sluiten