Images 24 jan 2017 Mark

Obama gaf nog snel half miljard aan klimaatfonds voor de inauguratie van Trump

Drie dagen voordat Donald Trump als president van de Verenigde Staten beëdigd wordt, heeft de regering nog snel een half miljard overgemaakt aan een groot klimaatfonds.

De regering stelt dat het besluit al een lange geschiedenis kent en los staat van de inauguratie van Trump, maar toch is het opvallend. Obama maakt zich grote zorgen over de effecten van broeikasgassen op de opwarming van de aarde, waar Trump openlijk stelt dat hij niet eens gelooft in klimaatverandering. Hij zei eerder dat het land geen geld moet ‘verspillen’ aan de klimaatsverandering. Het Green Climate Fund, dat het bedrag van omgerekend zo’n 467 miljoen euro krijgt, steunt projecten waarmee arme landen zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering.Nu bijna alle ministers die Donald Trump heeft gekozen klimaatontkenners zijn – net als hijzelf – hoeven pleitbezorgers van schone energie niet op al te veel steun van de VS te rekenen.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Obama gaf nog snel half miljard aan klimaatfonds voor de inauguratie van Trump
Sluiten