Pranks 20 jun 2017 Redacteur

Oef… Wist je dat het glazuur op een roze koek van DIT wordt gemaakt?

Je kent het wel: je hebt ergens een kop koffie aangeboden gekregen en krijgt hier een koek bij. Welke koek? natuurlijk: de ROZE KOEK. Bijna iedereen lust deze koek en daarom heeft ook bijna iedereen de koek in huis. Maar hoe komt de koek toch aan zijn roze kleur?

Mocht je nu zin hebben in een roze koek, lees dan eerst maar het artikel af, misschien dat je dan liever iets anders pakt. De glazuurlaag op de roze koek word namelijk gemaakt van karmijn (E-120). Wat is dit?

Karmijn staat voor bloed, het bloed van schildluizen! Door de luizen eerst te laten drogen in de zon en vervolgens de kleurstof uit hun rug te persen ontstaat deze ‘mooie’ roze kleur. Wist jij dit al? Andere producten
Mocht je nu iets anders eten als een roze koek, kan het toch zijn dat ook hier karmijn in zit. In erg veel zoetwaar met een roze kleur is het luizenbloed verwerkt. Voorbeelden hiervan zijn Fristi, lippenstift en M&M’s.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Oef… Wist je dat het glazuur op een roze koek van DIT wordt gemaakt?
Sluiten