Nieuws 25 sep 2018 HFMN

Oktoberfest dag 1 een succes: honderden het ziekenhuis in

Het Oktoberfest is weer begonnen en dat is uiteraard een groot feest. Het is zelfs zo’n groot feest dat op de eerste dag al honderden mensen het ziekenhuis in moesten. ZUIPEN!!!

Oktoberfest bezoekers naar ziekenhuis

Afgelopen weekend is het Oktoberfest van start gegaan, een moment waar veel Duitsers en buren op zitten te wachten. Het is zuipen tot je erbij neervalt, maar dan moet je niet na een half uur al padje af zijn. Het feest begon om 12:00 uur en om 12:32 meldde de eerste persoon zich al bij de EHBO. Hij had te diep in het glaasje gekeken. En dat was, bij lange na, niet de enige feestganger. Het feest is een succes, het bier is heerlijk en de ambulancedienst draait overuren. Na de eerste dag gingen er namelijk al heel veel mensen hard op hun bek.

Voor het eerst in 133 jaar ligt de medische verzorging in handen van Aicher Ambulanz Union, een particuliere aanbieder. En dat ze het Oktoberfest als klant hebben, zullen ze zonder twijfel gemerkt hebben. Op de eerste dag moesten er al 469 feestgangers verzorgd worden en kampte 91 mensen met vergiftiging. Gewoon veel te veel gezopen dus!

Oktoberfest drukker dan ooit

Het Oktoberfest is een jaarlijk evenement in Duitsland, waarbij er van de eerste zaterdag na 15 september tot en met de eerste zondag van oktober gezopen wordt. Echter valt het dit keer een beetje lastig, dus gaat het geintje tot 3 oktober door. Jaarlijks wordt het door een zuipschuitje of vijf miljoen bezocht, waardoor het geldt als het grootste bierfestival/volksfeest ter wereld.

En die gekkigheid wordt alleen maar groter. Waar vorige jaar nog 600.000 mensen aanwezig waren op de openingsdag, waren dat er dit jaar 800.000. En dat is, op een paar mensen die niet tegen bier kunnen, hartstikke goed gelopen. Nog nooit geweest? Start de auto, stap het vliegtuig in of ga met de trein: hier moet je zijn geweest!

Gelachen om deze zuipschuiten? Dan ga je deze overval ook wel kunnen waarderen!

Reageer op artikel:
Oktoberfest dag 1 een succes: honderden het ziekenhuis in
Sluiten