Pranks 22 jul 2017 Redacteur

Onbekende vrouw helpt jongen met autisme die in paniek raakt in het vliegtuig

Een vlucht is voor de meeste mensen geen pretje. Je zit ongemakkelijk, je bent omgeven door een bos van mensen die je niet kent, en tijdens de vlucht heb je ook vaak nog angstaanjagende turbulentie.

Een normaal persoon kan dit gewoonlijk wel aan maar dit bleek een beetje te veel voor een jongen met autisme, tijdens een vlucht naar Israël. De vlucht had drie uur vertraging en iedereen was moe. Ongeveer een uur nadat het vliegtuig was opgestegen begon deze jongen een aanval te krijgen.

Hij krijste het hele vliegtuig samen, en na 15 minuten leek hij nog steeds niet gekalmeerd te zijn. De passagiers begonnen zich ongerust te maken en voelden zich helemaal niet op hun gemak, maar niemand durfde iets te zeggen.

Tot deze vreemdeling haar stoel verliet en haar hand uitstak naar de jongen. De hand behoorde toe aan een vrouw genaamd Rochel, die samen met haar man Bentzion op de vlucht zat toen ze de uitbarsting van de jongen hoorde.

De jongen keek haar aan, pakte haar hand en ze gingen samen op een afgelegen plek in het vliegtuig zitten, waar Rochel op deze zaterdag de jongen voor uren lang wiegde en vermaakte met spelletjes tot de jongen gekalmeerd was.

De overige passagiers waren verbaasd over hoe Rochel de kleine jongen tot rust kon brengen, maar wat ze niet wisten was dat ze ervaring had in de zorg voor mensen met bepaalde speciale behoeften, zoals deze kleine jongen.

Haar man vertelt het volgende in een Facebook-bericht over het incident, en zegt dat de zaak waar het koppel in werkt de visie heeft om mensen met speciale behoeften toch werk te bezorgen en ook zelf de job training voorziet.

We hebben zo geleerd dat door het bieden van een hand liefde en acceptatie kan worden getoond, en zo kunnen wonderen gebeuren, zo schrijft Bentzion in zijn bericht.

Liefde en mededogen kunnen grote dingen verwezenlijken, men vergeet dit soms te makkelijk, maar gebeurtenissen als deze zijn een prachtige herinnering van de kracht van liefde.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onbekende vrouw helpt jongen met autisme die in paniek raakt in het vliegtuig
Sluiten