Pranks 29 dec 2017 Redacteur

Onderzoek beweert dat mensen die meer drinken intelligenter zijn

Goed nieuws, gekkies! Onderzoek heeft uitgewezen dat intelligente mensen meer alcohol drinken – wat betekent dat sommigen van ons zeker praktisch hetzelfde zijn als Einstein IQ-wijs. Klinkt legitiem, toch?

Gegevens uit de National Child Development Study (NCDS) in het Verenigd Koninkrijk hebben aangetoond dat er een duidelijk verband is tussen intelligentie bij kinderen en de hoeveelheid alcohol die wordt geconsumeerd wanneer mensen in de leeftijd van 20, 30 en 40 jaar oud zijn.

Kinderen onder de 16 jaar werden op een cognitieve schaal gemarkeerd van ‘zeer helder’ tot ‘erg saai’ (ja, wat hard), waarbij de voormalige kinderen een IQ van meer dan 125 hadden, en de laatste met een IQ van minder dan 75.

De studie wees uit dat ‘zeer heldere’ Britse kinderen opgroeien om alcohol bijna één volledige standaardafwijking vaker te gebruiken dan hun ‘zeer saaie’ klasgenoten. ‘Zeer saaie’ respondenten worden bijna nooit dronken, terwijl de ‘zeer slimme’ respondenten ‘een keer per maand dronken’, zegt de studie.

Maar waarom is de link daar? Nou, volgens Psychology Today komt dit omdat drinken ‘evolutionair nieuw’ is, want er was een tijd dat we niet verknald werden, maar nu wel.

Volgens de psychologie van vandaag was de menselijke consumptie van alcohol ‘onbedoeld, toevallig en lukraak’ tot ongeveer 10.000 jaar geleden.

“De opzettelijke fermentatie van fruit en graan om ethanol op te leveren ontstond pas onlangs in de menselijke geschiedenis”, zegt schrijver Satoshi Kanazawa op de site.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek beweert dat mensen die meer drinken intelligenter zijn
Sluiten