Nieuws 10 aug 2018 john de jong

Onderzoek bewijst: de jongste thuis is het grappigst

Als jongste thuis wist je het natuurlijk al láng, maar nu is het dan ook echt bewezen: het jongste kind van het gezin is het grappigst. Eigenlijk best logisch, aangezien jij ook véél meer kattenkwaad uit kon halen dan je oudere broer of zus. En dat allemaal zonder snel straf te krijgen!

Onderzoek

Het onderzoek laat zien dat verschillen in karakter tussen het eerste en het laatste geboren kind in een gezin écht bestaan. Het oudste kind heeft bijvoorbeeld een groter verantwoordingsgevoel en weten goed wat ze in het leven willen. Het jongste kind is daarentegen meer relaxed en makkelijker om mee om te gaan en natuurlijk het grappigste in huis.

Verder staat er: “Het grootste verschil is het verantwoordelijkheidsgvoel. De meeste (54%) eerstgeborenen stellen dat ze meer verantwoordelijk zijn dan hun jongere broertje of zusje, vergeleken met 31% van de laatstgeborenen. De laatstgeborene beoordeelt zichzelf weer vaker als grappiger (46% tegenover 36% van de laatstgeborenen), gemakkelijk in de omgang en relaxt.”

Comedians

Wat kwam er nog meer uit? Het jongere kind blijkt zich prettig te voelen bij humor, terwijl de oudste van de twee zich op zijn of haar gemak voelt bij rust en regelmaat. Leuk weetje: grote, bekende comedians zijn allemaal het jongere kind. Eddie Murphy, Jim Carrey, Ellen DeGeneres en zelfs Charlie Chaplin hebben een oudere broer of zus.

Wanneer je volgens het onderzoek het eerste en het laatste kind met elkaar vergelijkt, zie je een hoop persoonlijkheidsverschillen. zie hier onder:

Dit blijkt uit het onderzoek van YouGov.

 

 

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: de jongste thuis is het grappigst
Sluiten