Pranks 5 nov 2017 Redacteur

Onderzoek laat zien dat alcohol ervoor zorgt dat je sneller naar de cocaïne grijpt

alcohol2

Heb je de bedenkelijke gewoonte om op zaterdagavond vijftig euro af te tikken voor een ‘pakkie sos’? Snuif je je salaris weg? Het zou zomaar eens je overmatige drankgebruik kunnen zijn dat jouw gebruik van cocaïne stimuleert — althans, dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd op ratten.

Een onderzoeksgroep van de Columbia Universiteit is erachter gekomen dat tien dagen alcohol consumeren al genoeg is om ratten gevoeliger te laten worden voor dwangmatig cocaïnegebruik, zelfs als de ratten een stroomschokje krijgen als ze van het witte poeder snoepen. Het onderzoek toont aan dat alcohol proteïnen afbreekt op een plek in de hersenen waar op beloning gebaseerde herinneringen worden geregeld… dat wat verslaving veroorzaakt.

cocaine

“De meeste mensen die een bepaalde drug gebruiken, ontwikkelen niet vaak een verslaving,” zegt Griffin, die gelooft dat hun werk ons kan helpen begrijpen “hoe vroege aanraking met alcohol ons uit balans kan doen raken en iemand verslavingsgevoeliger kan maken”.

Krijg je al flashbacks van je moeder die je vertelt dat je door alcohol aan de drugs raakt?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.
 

Reageer op artikel:
Onderzoek laat zien dat alcohol ervoor zorgt dat je sneller naar de cocaïne grijpt
Sluiten