Onderzoek laat zien waarom vrouwen langer moeten slapen

Redacteur 28 apr 2018 Pranks

Slaapt jou vriendin ook altijd een heel stuk langer dan jij? Dat is ook logisch, want Britse Loughborough University heeft aangetoond dat vrouwen veel meer slaap nodig hebben dan mannen. Het brein van een vrouw werkt namelijk vele malen harder dan dat van een man.

Huh?! Hoe zit dit precies? Het blijkt dat vrouwen een veel groter deel van hun hersenen benutten en daardoor meer hersenactiviteit hebben dan mannen. Hersenen die actiever zijn, hebben ook langer de tijd nodig om te rusten en te herstellen. Puntje bij paaltje komt het er op neer dat een vrouw gemiddeld gezien 20 minuten langer “moet” blijven slapen.

Het is onderzoek gedaan bij 949 jongeren en keek naar de verschillende kwaliteiten op het gebied van hersenontwikkeling. Mannen scoren hoog op ruimtelijk en motoriek inzicht, terwijl de vrouwen juist hoog scoren op sociale cognitieve vaardigheden en hebben ze een beter geheugen. Doordat vrouwen verschillende hersengebieden beter met elkaar verbinden, kunnen ze beter communiceren en zijn ze beter in multitasken.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek laat zien waarom vrouwen langer moeten slapen
Sluiten