Pranks 12 feb 2018 Redacteur

Onderzoek toont aan dat jongens beter presteren als er meer meisjes op school met hen zijn

Een nieuwe studie heeft gesuggereerd dat jongens meer kans hebben om goed te presteren op scholen met een groter aantal meisjes.

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift School Effectiveness and School Improvement onderzocht hoe de schoolomgeving de onderwijsprestaties van jongens en meisjes op middelbare scholen beïnvloedde.

Kijkend naar de scores voor leestests van meer dan 200.000 15-jarigen van meer dan 8000 gemengde seksuele scholen over de hele wereld, ontdekten onderzoekers dat de prestaties van jongens significant beter waren op scholen waar meer dan 60% van de leerlingen meisjes waren.

Onderzoekers zeiden dat de implicatie was dat hoe hoger het aantal meisjes in de school, hoe productiever de leeromgeving.

De auteurs suggereerden dat kenmerken die vaker geassocieerd worden met academisch gedrag van meisjes, zoals hogere niveaus van concentratie en motivatie om goed te presteren, hun positieve invloed kunnen verklaren.

In een commentaar op het onderzoek zei de hoofdauteur Dr. Margriet van Hek, van de Universiteit van Utrecht, dat de slechtere leesprestaties van jongens een wijdverbreid probleem was.

“Ons onderzoek toont aan dat het probleem wordt versterkt wanneer jongens naar scholen gaan met een overwegend mannelijke studentenpopulatie,” zei ze.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Prankster Video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal door op de rode knop hieronder te klikken.

Reageer op artikel:
Onderzoek toont aan dat jongens beter presteren als er meer meisjes op school met hen zijn
Sluiten